Ίδρυμα “Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης”: Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

του Δημοσθένη Αναγνώστου

Ίδρυμα “Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης”

Η δημιουργία του θεσμού των υποτροφιών είναι κάτι παραπάνω αναγκαία για πολλά νέα παιδιά. Εξάλλου πολλοί, ενώ έχουν τα προσόντα για να σπουδάσουν σε μια σχολή της αρεσκείας τους, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο, δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να τα αξιοποιήσουν. Μία τέτοια δυνατότητα προσφέρει το ίδρυμα του Στρατηγού Μιχαήλ Αρναούτη, για σπουδές σε επίπεδο μεταπτυχιακού, για χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και της Βορείου Αμερικής για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομα του Στρατηγού ιδρύθηκε κατόπιν εντολής του προς όφελος των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων, ενώ πολλάκις έχει προβεί σε σημαντικές δωρεές για μεταπτυχιακές σπουδές, σε σχολεία, στην εταιρεία προστασίας σπαστικών κ.α.

Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό από το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης - dimosio.gr

Τομείς Μεταπτυχιακού 

Οι τομείς, στους οποίους προσφέρεται η ευκαιρία για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σε πανεπιστήμια  του εξωτερικού είναι:

 1. Electrical and Computer Engineering (περιλαμβάνει τις ακόλουθες τέσσερις κύριες ειδικεύσεις)
  • Programming/ Hardware( προγραμματισμός)
  • Telecommunications(τηλεπικοινωνιες)
  • Energy( ενεργειακοί πόροι)
  • Electronics( ηλεκτρονικά συστήματα)
 2. Biomedical Engineering
 3. Informatics
 4. Artificial Intelligence( τεχνητή νοημοσύνη)

Προϋποθέσεις

Στις προϋποθέσεις για την λήψη του ποσού της υποτροφίας ύψους 6.000 ευρώ, είναι να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό πτυχίου άριστα ή λίαν καλώς. Ακόμη, δεν γίνονται δεκτοί απόφοιτοι που έχουν λάβει υποτροφία από άλλο ευαγές ίδρυμα. Τίθεται, επιπλέον, όριο ηλικίας τα 30 έτη συμπληρωμένα. Επίσης, ο υποψήφιος πρέπει να έχει άρτια γνώση της ξένης γλώσσας του τομέα που έχει σπουδάσει.

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν πρέπει να περιέχουν τα εξής δικαιολογητικά:

 1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση με φωτογραφία
 2. Συστατικές επιστολές (θα πρέπει να σταλούν απευθείας από το πρόσωπο που γράφει την επιστολή στην κ. Αρναούτη και είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε ότι παραλήφθηκε. Μη ολοκληρωμένες αιτήσεις δε θα ληφθούν υπόψιν).
 3. Αναλυτικές βαθμολογίες
 4. Βιογραφικό

Όλες οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιδρύματος το αργότερο μέχρι 21 Μαρτίου 2021, μαζί με το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας. Το συγκεκριμένο ίδρυμα, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ζωής σε πτυχιούχους να εξειδικευτούν, στο αντικείμενο των σπουδών τους, σε πανεπιστήμια που παρέχουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών, θέτοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην αλυσίδα της εργασιακής τους εξέλιξης.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!