Masters στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μέρος Α’ (Λέσβος, Λήμνος, Χίος)

της Αγγελικής Μαύρου

Οι συνεχείς εξελίξεις στον κλάδο των επιστημών καθιστούν αναγκαία για τους φοιτητές την συνέχιση των σπουδών τους στο επίπεδο των Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η συνεχής αυτή επιμόρφωση, όχι μόνο θα δώσει στους υποψηφίους τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επαγγελματική τους αποκατάσταση αλλά θα τους ευνοήσει και μέσα στο γενικότερο κλίμα του ανταγωνισμού που επικρατεί σήμερα. Τα παρακάτω μεταπτυχιακά προγράμματα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελούν μια μικρή παρουσίαση από το σύνολο των προγραμμάτων που παρέχονται. Λαμβάνοντας υπ’ όψη την αξία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τις σημαντικές εξελίξεις σε κλάδους – πυλώνες της οικονομίας και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες.

Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο (Χίος) 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται σε λειτουργία από το 1998  και διαρκεί 12 μήνες. Τα μαθήματα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς κυρίως μέσω διαδικτύου ενώ πραγματοποιούνται και κάποιες δια ζώσης συναντήσεις κατά την διάρκεια των εξαμήνων.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις κατευθύνσεις (Διοίκηση και Χρηματοοικονομική Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Μεταφορές, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Τεχνολογίες, Ναυτιλιακό Δίκαιο και Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική) και να αποκτήσουν απαραίτητες γνώσεις για να στελεχώσουν θέσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Διοίκηση Επιχειρήσεων (Χίος) 

Το ΠΜΣ της Διοίκησης Επιχειρήσεων διαρκεί 3 εξάμηνα και διαθέτει τρεις κατευθύνσεις: Ελεγκτική και Χρηματοοικονομική Ανάλυση, Οργάνωση και Διοίκηση, Λειτουργιών και Καινοτομίας. Τα δίδακτρα ορίζονται σε 4.200 ευρώ και σύμφωνα με τις στατιστικές πληροφορίες που βρίσκει κανείς στο site του συγκεκριμένου προγράμματος, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων βρίσκουν απασχόληση!

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Διατροφή, Ευζωία και Δημόσια Υγεία (Λήμνος)

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκεί τρία εξάμηνα και συνδυάζει την εξ αποστάσεως με την δια ζώσης εκπαίδευση ενώ το τελευταίο εξάμηνο αφορά στην εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Δικαίωμα εισαγωγής έχουν οι απόφοιτοι Προπτυχιακών σπουδών επιστημών υγείας. Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 3200 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ευφυή συστήματα πληροφορικής (Λέσβος) 

Πρόκειται για μεταπτυχιακό πρόγραμμα χωρίς δίδακτρα, το οποίο παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας, προσφέρει ολοκληρωμένες γνώσεις στους υποψήφιους. Οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα σπουδών  να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στις εξής περιοχές έρευνας: Τρισδιάστατη Οπτικοποίηση και Μοντελοποίηση (3DVisualization), Υπολογιστική Νοημοσύνη (Computational Intelligence), Ευφυής Αλληλεπίδραση (Intelligent Interaction), Σημασιολογικός Ιστός και Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Semantic Web and IoT).

Το μόνο που μένει, είναι να διαλέξεις τον κλάδο που σε ενδιαφέρει και να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μην ανησυχείς, ακολουθεί και δεύτερο μέρος με ακόμα περισσότερες προτάσεις!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!