Υποτροφίες Ηumanity in Action

της Χριστίνας Τσίπη

Προγράμματα υποτροφιών παρέχονται για ακόμη μία χρονιά από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Ηumanity in Action (ΗiA). Τα προγράμματα Fellowships απευθύνονται σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

O οργανισμός δραστηριοποιείται στην Αμερική, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πολωνία και αποσκοπεί στην εκπαίδευση νέων πολιτών που θα μάχονται και θα προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα του κοινωνικού συνόλου. Φοιτητές και πτυχιούχοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ένα από τα παρακάτω προγράμματα, δεν έχουν παρά να δηλώσουν αίτηση. Συγκεκριμένα, τα Fellowships ξεκινούν να λαμβάνουν χώρα τον μήνα Ιούνιο:

  1. Ηumanity in ActionThe Mapping Inequities Fellowship (Virtual Υποτροφία): Το πρόγραμμα διαρκεί από την 1 μέχρι τις 17 Ιουνίου 2022 και δίνει την ευκαιρία σε 20 άτομα να εντοπίσουν και να ερευνήσουν κοινωνικές ανισότητες με βάση γεωγραφικά δεδομένα. Για τους στόχους του προγράμματος θα πραγματοποιούνται virtual sessions αλλά και πρακτικές ασκήσεις πεδίου.
  2. The European Fellowship (Προσωπική Υποτροφία): Από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 νέοι από 6 χώρες (Ελλάδα, Δανία, Ολλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία) θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Βερολίνο και να διδαχθούν σχετικά με τον Εθνικό Σοσιαλισμό της Γερμανίας.
  3. The Copenhagen Fellowship (Προσωπική Υποτροφία): Με αφορμή τη διάσωση των Εβραίων της Δανίας κατά τον ‘Β Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις 6 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 το Copenhagen Fellowship θα πραγματευτεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  4. The Warsaw Fellowship (Προσωπική Υποτροφία): Από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που πληγεί την Πολωνία.
  5. The Sarajevo Fellowship (Virtual Υποτροφία): Με έδρα το Σεράγεβο, το συγκεκριμένο Fellowship ρίχνει φως στα ιστορικά και πολιτικά θέματα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Η διάρκεια του είναι από τις 6 μέχρι 30 Ιουνίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να λάβουν υπόψιν τους ότι η προθεσμία των αιτήσεων για τα προγράμματα του Ηumanity in Action είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου μέσα από την ιστοσελίδα του κάθε Fellowship.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!