Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές στο εξωτερικό

Της Ευγενίας Πάταρα

Καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει και τα μαθήματα ξεκινούν σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, αποφασίσαμε να αναδείξουμε τις πιο ρομαντικές πόλεις στις οποίες θα μπορούσε κανείς να σπουδάσει!

Ρώμη

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης και μπορεί να σου προσφέρει την ευκαιρία να πιεις έναν εσπρέσσο με το άλλο σου μισό ένα ηλιόλουστο απόγευμα ή να απολαύσετε μαζί την αυθεντική ιταλική κουζίνα, με τα ζυμαρικά, την πίτσα και το παγωτό. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ρώμης είναι το Sapienza University of Rome και το Universita degli Studi di Roma – Tor Vergata.

Βιέννη

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Η Βιέννη αποτελεί την 20η καλύτερη πόλη για να σπουδάσει κανείς, ενώ είναι ιδανική επιλογή για ζευγάρια που αγαπούν το σκι και την ιστορία. Το καλό είναι πως εκεί μπορείς να απολαύσεις ρομαντικό δείπνο για δύο σε πολύ προσιτή τιμή και τα δίδακτρα είναι αρκετά χαμηλά καθιστώντας έτσι τη Βιέννη ένα από τα λιγότερο ακριβά μέρη για να σπουδάσει κανείς. Είτε προτιμάς να βλέπεις ζευγάρια να κάνουν βόλτες μπροστά σου ενώ απολαμβάνεις τον καφέ σου, είτε αποφασίσεις να κανονίσεις ένα ρομαντικό ραντεβού για να ανακαλύψεις την αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλης, η Βιέννη είναι μια ιδανική επιλογή. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Βιέννης είναι το University of Vienna και το Vienna University of Technology.

Μπουένος Άιρες

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Πολλοί έχουν συνδυάσει το Μπουένος Άιρες και γενικότερα την Αργεντινή με τον αισθησιασμό που βγάζει το αργεντίνικο τάνγκο. Η αλήθεια είναι όμως πως πέρα από αυτή τη φήμη, η πρωτεύουσα της χώρας προσφέρει αναρίθμητα μέρη για να επισκεφθείς με το άλλο σου μισό και να ανακαλύψεις την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Μπουένος Άιρες είναι το Universidad de Buenos Aires, το Universidad Austral και το Instituto Tecnológico de Buenos Aires.

Κιότο

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Το Κιότο αποτελεί μια ήσυχη αλλά πολύ όμορφη επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό. Είναι ένα γραφικό μέρος και ειδικά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού τα ιστορικά σημεία της πόλης καλύπτονται από ένα πέπλο κόκκινων ανθών. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις για σπουδές ενώ είναι αξιοθαύμαστοι οι ναοί των Βουδιστών και οι παραδοσιακές δεξιώσεις τσαγιού που διοργανώνουν οι Ιάπωνες. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Κιότο είναι το Kyoto University, το Ritsumeikan University και το Doshisha University.

Παρίσι

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Το Παρίσι φιγουράρει διαρκώς στις λίστες με τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου, αλλά και στην κατηγορία των καλύτερων πόλεων για σπουδές. Είτε προτιμάς τα γκουρμέ εστιατόρια και την υψηλή ραπτική είτε φαντάζεσαι εσένα και το άλλο σου μισό να κάνετε πικ νικ με θέα τον πύργο του Άιφελ, το Παρίσι μπορεί να σου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από πανεπιστήμια με χαμηλά δίδακτρα. Από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης είναι το ENS Paris, το Ecole Polytechnique ParisTech, το Université Pierre et Marie Curie και το Université Paris-Sud 11.

Νέα Υόρκη

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Αν και για πολλούς η Νέα Υόρκη δε θεωρείται ιδιαίτερα ρομαντική πόλη, όσοι ταξιδεύουν εκεί, την ερωτεύονται. Τα πολυποίκιλα τοπία της πόλης εγγυώνται πως όποιες και να είναι οι προτιμήσεις σου, σίγουρα θα βρεις το άλλο σου μισό στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Επιπλέον, προσφέρει μια ποικιλία από διεθνούς φήμης πανεπιστήμια, εκ των οποίων το Columbia University, το New York University, το RutgersThe State University of New Jersey και το New Brunswick.

Πράγα

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και έντονη νυχτερινή ζωή, η Πράγα αποτελεί άλλον ένα ρομαντικό προορισμό για σπουδές στην Ευρώπη αυτή τη φορά. Μπορείς να περπατήσεις χέρι-χέρι με το άλλο σου μισό στα ιστορικά πλακόστρωτα μονοπάτια της πόλης και να διαλέξεις ένα από τα πολλά υπέροχα μέρη για φαγητό ή ποτό. Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Πράγας είναι το Charles University, το Czech Technical University in Prague και το University of Economics, Prague.

Κωνσταντινούπολη

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Η Κωνσταντινούπολη συνδυάζει την έντονη και ζωηρή νυχτερινή ζωή στο κέντρο με ευκαιρίες για να περάσεις ήσυχο και ποιοτικό χρόνο με το άλλο σου μισό σε διάφορες γωνιές της πόλης. Με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και πολλά αξιοθέατα για να επισκεφθεί κανείς, η Κωνσταντινούπολη προσφέρει το ιδανικό τοπίο για να ερωτευτεί κανείς. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια της είναι το Bogazici University, το Koc University, το Istanbul Technical University και το Istanbul University.

Λονδίνο

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Το Λονδίνο είναι κλασσική ρομαντική επιλογή ενώ προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσεις με το άλλο σου μισό την πανοραμική θέα της πόλης, να κάνεις μια ρομαντική βόλτα ή να αφοσιωθείς στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Λονδίνου είναι το Imperial College London, το University College London (UCL) και το King’s College London.

Στοκχόλμη

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για πσουδές

Στη Στοκχόλμη μπορεί να συναντήσεις το άλλο σου μισό σε μια από τις πολλές rock ‘n’ roll εκδηλώσεις που διοργανώνονται. Αν, ωστόσο, δεν είσαι λάτρης της μουσικής, μπορεί να συναντηθείτε στο γνωστό Μεσαιωνικό Μουσείο της πόλης ή σε ένα από τα χιονοδρομικά κέντρα της. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Στοκχόλμης είναι το KTH Royal Institute of Technology, το Stockholm University και το Karolinska Institute.

Κοπεγχάγη

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Στην Κοπεγχάγη μπορείς να κάνεις μια βόλτα με το άλλο σου μισό θαυμάζοντας τη Μικρή Γοργόνα που περιμένει τον αγαπημένο της να έρθει, σύμβολο της πόλης που δημιουργήθηκε από τον Hans Christian Andersen. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα της πόλης καθώς η μικρή έκτασή της κάνει εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση σε όλα τα μέρη. Τέλος, ένα ακόμα ρομαντικό σημείο είναι η κινητή γέφυρα όπου οι ερωτευμένοι ‘’σφραγίζουν’’ την αγάπη τους γράφοντας το όνομά τους σε μια κλειδαριά που κρεμούν έπειτα στο λιμάνι. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Κοπεγχάγης είναι το University of Copenhagen, το Technical University of Denmark και το Copenhagen Business School.

Αθήνα

Οι 12 πιο ρομαντικές πόλεις για σπουδές

Τελευταία και καλύτερη η Αθήνα! Ο Έρως, θεός του έρωτα και γιος της Αφροδίτης, γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, ενώ η πόλη χαρακτηρίζεται από ηλιόλουστα πρωινά, δρόμους γεμάτους ζωή, απολαυστική μεσογειακή κουζίνα και πληθώρα από αξιοθέατα που μπορείς να εξερευνήσεις μαζί με το άλλο σου μισό. Μια βραδινή βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να ξεκινήσει ένα ρομαντικό ραντεβού στην καρδιά της πόλης. Από τα καλύτερα πανεπιστήμια της πόλης είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ Αθήνας).

Όποια πόλη και αν διαλέξετε για να ξεκινήσετε, να συνεχίσετε ή να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας, ένα είναι σίγουρο: Ο ρομαντισμός είναι παντού, αρκεί να τον αφήσουμε να μπει στη ζωή μας.