Οδηγός Master: Νομική

της Γιώτας Γεροντίδου

Νομική: Γενικές Πληροφορίες

Η Νομική επιστήμη ασχολείται με την ερμηνεία και εφαρμογή των Κανόνων Δικαίου. Παρ’ όλο που Κανόνες Δικαίου με τη μια ή την άλλη μορφή υπήρχαν σε όλες τις κοινωνίες, η ανάπτυξη της Νομικής επιστήμης ξεκίνησε κυρίως από τους Ρωμαίους. Ο Ουλπιανός ορίζει τη Νομική ως γνώση θεϊκών και ανθρώπινων πραγμάτων και επιστήμη του δικαίου και του αδίκου.

Τα τμήματα Νομικής στην Ελλάδα

Ο σκοπός των Νομικών επιστημών επιτυγχάνεται με την λειτουργία 3 τμημάτων σε όλη την χώρα. Παρακάτω μπορεί να ανατρέξει κανείς στις ιστοσελίδες των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, αλλά και στις βάσεις των προπτυχιακών νομικών  τμημάτων για το 2020-2021.

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (18.050 μόρια)

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (17.825 μόρια)

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Κομοτηνή (17.250 μόρια)

Οδηγός Master: Εναλλακτικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Ένας απόφοιτος των ελληνικών τμημάτων της Nομικής επιστήμης στην Ελλάδα, μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του αναζητώντας μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που δεν αποτελούν “τυπικές επιλογές” αλλά παρουσιάζουν εξαιρετική δυναμική στην αγορά εργασίας.

MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy – (Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική):

Το πρόγραμμα της Σχολής των Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, αποτελεί μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα επιλογή. Η συνεχής ανάπτυξη των πηγών ενέργειας και ταυτόχρονα ο νομικός της προσδιορισμός δημιουργούν αναμφισβήτητα έναν αναπάντεχο συνδυασμό με πολλαπλές οπτικές για τους ενδιαφερόμενους.

Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες (MSc in Didactic of Sciences and Modern Technology): 

Στο Τμήμα Φυσικής της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σε συνεργασία με τα Τμήματα Χημείας και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 το Διιδρυματικό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΣπουδώνΔιδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες”. Η εξέλιξη της τεχνολογίας προχωρά με ταχύρρυθμα βήματα, η εισαγωγή μοντέρνων τεχνολογιών στην εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο για την έναρξη μιας νέας εποχής στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Επομένως, όποιος επιθυμεί την ενασχόληση με τον συγκεκριμένο κλάδο αυτή είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Master’s degree in Human Rights and Migration Studies – Ανθρώπινα Δικαιώματα και Μεταναστευτικές Σπουδές (2021-2022):

Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ  προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στο ΠΜΣ “Ανθρώπινα Δικαιώματα και Μεταναστευτικές Σπουδές”Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για μια καριέρα σε τομείς όπως η παρακολούθηση και εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες και η διαχείριση της μετανάστευσης, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, αυτό είναι το ιδανικότερο πρόγραμμα.

Γίνεται φανερό πως οι Νομικές επιστήμες συνιστούν μία ουσιαστική βάση και ένα πολύτιμο εφόδιο για την αποτελεσματική ένταξη στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Αδιαμφισβήτητα, αποτελούσαν και θα αποτελούν μία γνώση που εμπλέκεται με διάφορα πεδία της κοινωνίας.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!