Η Εκπαίδευση εξ αποστάσεως

της Αδαμαντίας Κωνσταντάρα

Αν περιγράφαμε σ’ ένα φοιτητή του παρελθόντος, ότι στα μεταγενέστερα χρόνια θα του δινόταν η δυνατότητα να λαμβάνει τη γνώση από την άνεση του σπιτιού του, μέσα από μια οθόνη, θα του φαινόταν εξωπραγματικό! Σήμερα, όμως, η εκπαίδευση έχει λάβει τελείως διαφορετικές διαστάσεις, καθώς ο κυβερνοχώρος, εκτός από την κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς, έχει κυριαρχήσει και στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… 

Πρώτα απ’ όλα, για να κατακτήσει κάποιος ακαδημαϊκές γνώσεις, απαιτείται καλή χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του διαδικτύου, καθώς και διεύρυνση των γνώσεων στον τομέα της τεχνολογίας γενικά. Τα μαθήματα, λοιπόν, πραγματοποιούνται δια μέσω μια διαδικτυακής πλατφόρμας, ειδικά διαμορφωμένης, ώστε να λαμβάνονται οι πληροφορίες εύκολα από τον φοιτητή. Επιπλέον, οι σημειώσεις και η απαιτούμενη βιβλιογραφία αποστέλλεται στον κάθε φοιτητή ξεχωριστά.

Δεύτερον, είτε πρόκειται για προπτυχιακό είτε για μεταπτυχιακό διευκολύνει τους φοιτητές, καθώς συνήθως η πλειοψηφία από αυτούς είναι εργαζόμενοι, επομένως βρίσκουν τη λύση της διαδικτυακής εκπαίδευσης αρκετά χρήσιμη. Δεν υπάρχει ακριβές ωράριο παρακολούθησης των μαθημάτων, δίνοντας την δυνατότητα της ευέλικτης γνώσης. Παράλληλα, ακόμη και η επικοινωνία με τους διδάσκοντες, υλοποιείται μετά από συνεννόηση, ρυθμίζοντας έτσι αποτελεσματικά τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ τους.

Τρίτον, προσεγγίζεται η διαδικασία της ανοιχτής εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Η τελευταία επιβάλλει την διαδικασία της συνεχούς μάθησης, ώστε να προωθηθεί ο ανταγωνισμός και η Διά Βίου Εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ευελιξία στη γνώση αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής από όλους.

Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου, που προσφέρουν την δυνατότητα της Εκπαίδευσης εξ’ αποστάσεως είναι: 

Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που διατίθενται στα παραπάνω Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, δίνουν εξίσου ποιοτική γνώση συγκριτικά με τα δια ζώσης μαθήματα, ενώ η απόκτηση των πτυχίων συντελεί στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια θέση σε αυτήν!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!