Πρόγραμμα Υποτροφιών στο Ίδρυμα Bogliasco στην Ιταλία

της Μαρίας Λεβαντή

Το Ίδρυμα Bogliasco δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που εργάζονται σε όλους τους κλάδους των τεχνών, αλλά και των ανθρωπιστικών επιστημών, να λάβουν υποτροφίες και να παρακολουθήσουν τα ποικίλα προγράμματά του. Παράλληλα οι υποψήφιοι μπορούν να αιτηθούν δίχως ηλικιακό όριο, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, φυλής, εθνικότητας και φύλου.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

Χειμερινό εξάμηνο: 15 Ιανουαρίου

Εαρινό εξάμηνο: 15 Απριλίου

Απαραίτητα Προσόντα

Με σκοπό να επιλεχθούν οι υποψήφιοι από το Ίδρυμα Bogliasco, θα πρέπει αρχικά να έχουν επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στους αντίστοιχους κλάδους τους, ανάλογα με την ηλικία και την εμπειρία τους. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, πως οι υποτροφίες Bogliasco δεν δύναται να απονεμηθούν σε προπτυχιακούς φοιτητές. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκείνους, των οποίων οι αιτήσεις υποδηλώνουν, πως έχουν την δυνατότητα να εργαστούν με μεγαλύτερη άνεση και προσαρμοστικότητα σε μία διεθνή, πολύγλωσση κοινότητα μελετητών και καλλιτεχνών.

Δικαιολογητικά

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία μπορούν να υποβληθούν μόνο στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά είναι τα εξής:

  1. Το έντυπο της αίτησης συμπληρωμένο από τους υποψήφιους.
  2. Τρεις συστατικές επιστολές, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν απευθείας από τους αντίστοιχους αρμόδιους και να ληφθούν έως την προθεσμία υποβολής της αίτησης.
  3. Βιογραφικό σημείωμα μικρής έκτασης έως τριών σελίδων σε μήκος.
  4. Σύντομη περιγραφή μίας σελίδας σχετικά με το έργο που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν οι αιτούντες κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο κέντρο μελέτης Bogliasco.
  5. Τρία δείγματα από ένα έργο των αιτούντων, τα οποία έχουν παρουσιαστεί δημοσίως στα τελευταία πέντε χρόνια.
  6. Καταβολή 30 δολαρίων (24,64 ευρώ) μέσω πιστωτικής κάρτας στο τέλος της αίτησης.

Δυνατότητα Συνοδείας Μελών

Τα μέλη του ιδρύματος έχουν την δυνατότητα να συνοδευτούν από τους συντρόφους τους ή από συνεργάτες τους κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο κέντρο μελέτης του ιδρύματος. Σε περίπτωση που οι σύντροφοι ή οι συνεργάτες, επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα έργο από τα προγράμματα, πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστές αιτήσεις, καθώς και να είναι έτοιμοι να μοιραστούν τον χώρο διαμονής και εργασίας τους.

Οικονομικές Προϋποθέσεις

Οι υποτροφίες Bogliasco περιλαμβάνουν την παροχή ενός πλήρους δωματίου, καθώς και την χρήση ενός ιδιωτικού χώρου εργασίας. Το κόστος μεταφοράς από και προς το κέντρο μελέτης έγκειται στα μέλη του ιδρύματος, καθώς και στους συνεργάτες ή συντρόφους τους. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υλικά και τον εξοπλισμό του έργου, καθώς και για όλα τα προσωπικά έξοδα που τυχόν προκύψουν κατά την διάρκεια της διαμονής τους στο κέντρο μελέτης, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εξόδων. Οι σύντροφοι και οι συνεργάτες θα χρεώνονται με ημερήσιο κόστος των 30 δολαρίων, ως αρωγοί στην κάλυψη του κόστους των γευμάτων και της στέγασης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί για ειδοποίηση στους επιτυχόντες είναι οι εξής:

1η Απριλίου για τις φθινοπωρινές υποτροφίες.

1η Ιουλίου για τις ανοιξιάτικες υποτροφίες.

Σημαντική Σημείωση

Οι ημερομηνίες στις οποίες θα ενημερωθούν οι επιτυχόντες της άνοιξης του 2021, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1η Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2021.

Λόγω της πανδημίας Covid19 πολλές από τις ακυρωμένες αιτήσεις της άνοιξης 2020 θα επαναπρογραμματιστούν στην Άνοιξη 2021. Επομένως, η διαδικασία επιλογής για το εξάμηνο της άνοιξης 2021 θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική με λιγότερες διαθέσιμες υποτροφίες.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την αίτηση πατήστε εδώ.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!