υποτροφίες

Υποτροφίες μεταπτυχιακών από το Women on Top και το Alba Graduate Business School

της Ελευθερία Χασάπη

υποτροφίες

Προκηρύσσονται δύο merit based υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Alba Graduate Business School, The American College of Greece τα οποία  θα ξεκινήσουν την επόμενη διδακτική περίοδο 2021/22, σε συνεργασία με το Women on Top. Από το 1992 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος  λειτουργεί με την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και διακρίνεται για την πρώτη θέση του στην ακαδημαϊκή αριστεία, στοχεύοντας στην εκπαίδευση των οραματιστών ηγετών του μέλλοντος και στην ενεργό προώθηση της επιστημονικής έρευνας, δημιουργίας και γνώσης. Από την άλλη, το Women on Top (WoT) αποβλέποντας στη δημιουργία ενός ισότιμου μέλλοντος για όλους επιδιώκει ως οργανισμός την στήριξη και επαγγελματική βελτίωση του γυναικείου φύλου στον εργασιακό τομέα. Στηρίζει εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, μέσω διαφόρων μεθόδων και δραστηριοτήτων, προκειμένου να πρωτοστατήσουν στον επαγγελματικό στίβο.

alba

Σκοπός υποτροφίας και ενδιαφερόμενα πρόσωπα

Η πρωτοβουλία της WoT και του Alba College είναι να προετοιμάσει και να εφοδιάσει κατάλληλα το γυναικείο φύλο, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε απαιτητικές θέσεις, που προσφέρουν παραγωγικές προοπτικές και οικονομική ανεξαρτησία σε κάθε γυναίκα, που μοχθεί καθημερινά και προσπαθεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Κάθε γυναίκα λοιπόν, που ενδιαφέρεται να συνδράμει στην άψογη πορεία εταιρειών στις οποίες θα εργαστεί ή θα δημιουργήσει, που επιθυμεί να είναι η αλλαγή για το μέλλον όλων μας, δεν έχει παρά να υποβάλλει την αίτησή της για τη χορήγηση της υποτροφίας από την κοινότητα του WoT. Αυτή καλύπτει το 50% των διδάκτρων του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Δεν υπάρχει απαιτούμενη ηλικία ή επαγγελματικό προφίλ, παρά μόνο διάθεση για αλλαγή και πρωτοπορία στον επαγγελματικό βίο.

Διαδικασία υποβολής αίτησης χορήγησης υποτροφίας

Κοινή επιτροπή του WoT και του Alba θα επιλέξει τις ενδιαφερόμενες που θα καταφέρουν να αξιολογηθούν επιτυχώς ακαδημαϊκά, βάσει του τρόπου ανάδειξης των κινήτρων τους, του βαθμού δέσμευσης και των προοπτικών τους μέσα από το ερωτηματολόγιο του WoT. Φυσικά, κριτήριο επιλογής συνιστά και η αίτησή τους προς το Alba σε συνδυασμό με:

  • Συμπλήρωση της εν λόγω φόρμας.
  • Έναρξη διαδικασίας ακαδημαϊκής αίτησης στο Alba για το μεταπτυχιακό που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποτροφία ορίζεται η 31η Μαΐου 2021. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Alba στην Αθήνα, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία μπορείτε να απευθυνθείτε στο WoT στο info@womenontop.gr. Για ερωτήματα σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τη διαδικασία αίτησης στο Alba μπορείτε να επικοινωνείτε με τον εκάστοτε υπεύθυνο του προγράμματος για το οποίο ενδιαφέρεστε ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Alba.

Σημείωση: Όσοι σπουδαστές/τριες  είναι δικαιούχοι της Υποτροφία Ακαδημαϊκής Αριστείας, είτε ολικής είτε μερικής φύσεως, θα πρέπει να διατηρούν είτε έναν Συνολικό Μέσο Όρο είτε έναν Μέσο Όρο διμήνου στην βαθμολογία τους 3.00 ή και παραπάνω.  

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!