Υποτροφίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

της Ελευθερίας Χασάπη

Από το 1996 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) δραστηριοποιείται φιλανθρωπικά πραγματοποιώντας δωρεές σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Ως ένας από τα μεγαλύτερα ιδρύματα με δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως ενισχύει οργανισμούς σε τομείς της τέχνης, του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Ενισχύει προγράμματα και οργανισμούς που φαίνεται ότι θα προσφέρουν αποτελέσματα αισθητά, διαχρονικά και θετικά. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Ίδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςΗ εν λόγω υποτροφία αφορά το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ στον Καναδά. Είναι δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο από το 1821 με 21 σχολές και λειτουργεί σε 2 πανεπιστημιουπόλεις. Αποτελείται από ένα διεθνές και ποικιλόμορφο φοιτητικό σώμα, προερχόμενο από περίπου 150 χώρες. Τα πεδία σπουδών ανέρχονται πάνω από 300, μεταξύ των οποίων οι πολιτισμικές σπουδές, η ιατρική (συνεργάζεται με 4 πανεπιστημιακά νοσοκομεία) και η νομική. Ο αριθμός των αποφοίτων μεγάλος και σε αυτόν συγκαταλέγονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Προκήρυξη

Με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Καναδά, το ΙΣΝ προκηρύσσει υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών σε Έλληνες φοιτητές με στόχο να συμβάλλουν στην δημιουργία των θεμελίων και της καλής συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών. Θα δοθεί την Άνοιξη του 2021 και προτεραιότητα θα έχουν οι αιτήσεις των Ελλήνων φοιτητών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 12/4/2021.

Κριτήρια επιλογής

  • Ακαδημαϊκή υπεροχή
  • Δυνατότητα έρευνας
  • Προσωπικά χαρακτηριστικά
  • Σύσταση ακαδημαϊκής ενότητας

Κόστος και ανανέωση υποτροφίας

Το χρηματικό ύψος της υποτροφίας ανέρχεται περίπου σε $34.000. Στο ποσό περιλαμβάνονται  έξοδα ταξιδιού, διαβίωσης καθώς και δίδακτρα.

Υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υποτροφίας για ένα έτος υπό την προϋπόθεση ότι οι φοιτητές θα συνεχίζουν κανονικά και πλήρως τη φοίτησή τους με υψηλές επιδόσεις.

Συνίσταται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τη Σχολή που τους ενδιαφέρει για να ενημερωθούν για την καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων του συγκεκριμένου Τμήματος/Σχολής στην οποία σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση. Στο εκάστοτε τμήμα θα υποβληθούν οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα έγγραφα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης, δείτε εδώ.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!