Πώς θα ανοίξω τη δική μου επιχείρηση;

της Αγγελικής Μαύρου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αποφασίζουν να κάνουν το επόμενο βήμα στα επαγγελματικά τους, ανοίγοντας την δική τους επιχείρηση. Το άνοιγμα μιας επιχείρησης, εκτός από τη γνώση του αντικειμένου γύρω από το οποίο θα δραστηριοποιείται η επιχείρηση, απαιτεί και ορισμένες άλλες γνώσεις απαραίτητες για τη λειτουργία της.

Λογιστική

Οι γνώσεις λογιστικής θα σε βοηθήσουν στο να γνωρίζεις πώς να χειριστείς ουσιαστικά θέματα για την επιχείρηση σου, τα οποία θα συναντάς στην καθημερινότητά σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις βασικούς όρους λογιστικής (και οικονομικών) για να μπορείς να παρακολουθείς τις εξελίξεις και τα δρώμενα καθημερινά. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, σχετικά με τις υποχρεώσεις/δικαιώματα των επιχειρήσεων, θα είσαι πάντα σε ετοιμότητα ώστε να επικοινωνήσεις με τον λογιστή σου και να ζητήσεις συγκεκριμένες πληροφορίες επί του θέματος που σε απασχολεί.

Management προσωπικού

Όταν η επιχείρησή σου θα έχει κάνει το ξεκίνημά της, σίγουρα θα χρειαστεί να διευρύνεις την ομάδα σου. Το να διαχειρίζεσαι το προσωπικό σου, ως αφεντικό πια, θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον κομμάτι της δουλειάς σου. Θα πρέπει να είσαι δίπλα στο προσωπικό σου, να φροντίζεις να είναι ευχαριστημένοι με το περιβάλλον εργασίας τους, να παρακολουθείς την πορεία τους εντός της επιχείρησης και να φροντίζεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξή τους. Στόχος σου είναι να δημιουργήσεις μια μακροχρόνια σχέση με τους υπαλλήλους σου. Αυτό σίγουρα απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις για να το πετύχεις.

Marketing

Αφού έχεις δημιουργήσει την εταιρεία των ονείρων σου, πρέπει να προχωρήσεις και στη σωστή προώθησή της. Ενδέχεται να μην έχεις τη δυνατότητα εξαρχής να το αναθέσεις σε κάποιον επαγγελματία. Για να προωθήσεις το προϊόν ή την υπηρεσία σου, θα πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις για το πώς γίνεται αυτό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είναι απαραίτητο να έχεις γνώσεις για το πώς να φτιάξεις ένα σωστό business plan, να γνωρίζεις τα απαραίτητα εργαλεία marketing (SEO, GoogleADS) κτλ.

Σίγουρα υπάρχουν οι ειδικοί που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεσαι, ωστόσο τις παραπάνω γνώσεις είναι απαραίτητο να τις έχει κάθε επιχειρηματίας, για να έχει τη δυνατότητα να εκφέρει ολοκληρωμένες απόψεις, οι οποίες μέσα από συζητήσεις με τους ειδικούς, θα επιτρέπουν πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την επιχείρηση.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!