Χρηματικό βραβείο 3.000€ από το κληροδότημα  Τσατσαρώνη

της Ελευθερίας Χασάπη

Ο Ιωάννης-Ίων Τσατσαρώνης, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1931 και έκτοτε ακολούθησε λαμπρή πορεία τόσο στη Βουλή των Ελλήνων όσο και ως δικηγόρος μέχρι το τέλος της ζωής του. Συνέστησε κληροδοσίες υπέρ του Πανεπιστημίου Aθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Bουλής των Eλλήνων, του Δικηγορικού Συλλόγου Aθηνών, της Aκαδημίας Aθηνών και διαφόρων φυσικών προσώπων.

Το ΑΠΘ επί τη βάσει της κληροδοσίας του Ι. Τσατσαρώνη ανακοινώνει πως χορηγεί χρηματικό βραβείο ύψους 3.000€ σε πτυχιούχο όλων των τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη συγγραφή του καλύτερου συγγράμματος θέματος ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Το βραβείο θα δοθεί κατόπιν διαδικασίας επιλογής από τα έσοδα του κληροδοτήματος Ιωάννη- Ίωνος Τσατσαρώνη.

Προϋποθέσεις χορήγησης του χρηματικού βραβείου

Το σύγγραμμα θα πρέπει :

α) να είναι πρωτότυπο,

β) να είναι ανέκδοτο,

γ) να είναι βασισμένο σε επίκαιρη έρευνα,

δ) να είναι γραμμένο στα Ελληνικά,

ε) να μην αποτελεί διδακτορική διατριβή ή μεταπτυχιακή εργασία,

στ) να μην έχει υποβληθεί για βράβευση σε άλλον φορέα και

ζ) να μην αποτελεί εργασία στην οποία έχει συμμετάσχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο μέλος της Επιτροπής αξιολόγησης.

Αξιολόγηση της μελέτης

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ. θα συστήσει ειδική Τριμελή Επιτροπή– για την οποία εισηγείται το Τμήμα Κληροδοτημάτων– προς αξιολόγηση των εργασιών των υποψηφίων πτυχιούχων. Η επιτροπή θα αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. Το προκριθέν σύγγραμμα πρέπει να συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία όχι κάτω του βαθμού δεκατέσσερα (14) με άριστα το είκοσι (20).

Προθεσμία υποβολής

Οι αιτήσεις των υποψηφίων για τη χορήγηση του χρηματικού βραβείου πρέπει να κατατεθούν εντός ενός (1) έτους από τη δημοσίευση αυτής της πρόσκλησης. Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται το Σάββατο 27/02/2021.

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος
  • Τέσσερα αντίγραφα συγγραμμάτων που δεν θα επιστραφούν
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  • Υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνει ο ενδιαφερόμενος ότι δεν κατέθεσε διατριβή ή μεταπτυχιακή εργασία, ότι δεν έχει βραβευτεί ή κατατεθεί ξανά για βράβευση σε άλλο φορέα και τέλος ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης.
  • Βιογραφικό σημείωμα

Σχετικά έγγραφα

Ανακοίνωση χρηματικού βραβείου κληροδοτήματος Ι. Τσατσαρώνη.pdf

ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ.doc

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!