Χρηματικά βραβεία Ιδρύματος Σταυροπούλου 

της Γιάννας Αναγνώστου

Σχεδόν κάθε χρόνο, πολλά κοινωφελή ιδρύματα στη χώρα μας φαίνονται γενναιόδωρα και δημιουργούν προκηρύξεις-διαγωνισμούς, με σκοπό την ανάδειξη αξιόλογων έργων και την κατάκτηση υποτροφιών. Έτσι και φέτος, το Δ.Σ του ιδρύματος Βασιλικής και Όλγας Σταυροπούλου, προκηρύσσει τον 7ο διαγωνισμό του, χορήγησης τεσσάρων χρηματικών βραβείων.

Έργα και κριτήρια

Το παραπάνω κοινωφελές ίδρυμα αποτελεί συμβολή του αγωνιστή και συγγραφέα Δημήτριου Ν. Σταυρόπουλου. Για αυτό και θα βραβεύσει έργα που αναφέρονται στην Εθνική Αντίσταση 1941-44, και έπειτα στην περίοδο 1945-49.

Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν σε ποιον τομέα από τους παρακάτω θα διαγωνιστούν:

  • Ιστορία,
  • Μυθιστοριοποιήση,
  • Ποίηση,
  • και υπόλοιπες τέχνες.

Κριτήρια για την βράβευση θα είναι η ποιότητα των έργων, η ιστορική τους ορθότητα και η προσφορά τους στην ανάδειξη της χώρας μας.

Εθνική Αντίσταση

Προϋποθέσεις για τα χρηματικά βραβεία

  • Πολύ σημαντική προϋπόθεση είναι τα εν λόγω έργα να μην έχουν εκδοθεί ή με οποιοδήποτε τρόπο δημοσιοποιηθεί σε κανέναν και σε καμία πηγή.
  • Τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο, σε τέσσερα δακτυλογραφημένα αντίτυπα στη διεύθυνση: Αϊδινίου 52, 171 22, Νέα Σμύρνη, κ. Μαρία Καββαδία-Βοϊκλή, τηλ.: 210-93.14.077, και δεν επιστρέφονται.
  • Το πραγματικό ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, η διεύθυνση e-mail, ο αριθμός τηλεφώνου του δημιουργού και ο τίτλος του έργου θα περιέχονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, που θα συνοδεύει την αίτηση. Σε περίπτωση που αναγραφεί το πραγματικό όνομα του διαγωνιζομένου και όχι το ψευδώνυμό του, αποτελεί λόγο ακύρωσης της συμμετοχής στο διαγωνισμό. Οι σφραγισμένοι φάκελοι θα παραδοθούν, από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, στη δικηγόρο κ. Ελένη Χ. Πασπαλιάρη (Ιπποκράτους 10-12, Αθήνα). Η αποσφράγισή τους θα γίνει από την ίδια μαζί με το Δ.Σ., αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  • Να σημειωθεί εδώ ότι δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν στο διαγωνισμό οι συγγενείς εξ αίματος και εξ αγχιστείας μέχρι και τον τέταρτο βαθμό. Καθώς, τέλος, και κάθε πρόσωπο που συνδέεται με οποιουδήποτε είδους σχέση με το σύνολο των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος, της Κριτικής Επιτροπής και της προαναφερθείσας δικηγόρου.

Το χρηματικό έπαθλο

Το Δ.Σ του Ιδρύματος Βασιλικής και Όλγας Σταυροπούλου θα ανακηρύξει τους νικητές, ύστερα από πρόταση επιτροπής ειδικών, για το χρηματικό έπαθλο των 1.850 ευρώ ανά έργο. Η Επιτροπή ετοιμάζει την πρότασή της μέσα σε τρείς μήνες από την παραλαβή των έργων, δηλαδή στις 30 Μαΐου 2021.

Οι νικητές οφείλουν να εκδώσουν τα βραβευμένα έργα τους, μέσα σε δύο χρόνια από την ημέρα παραλαβής του βραβείου τους. Στην τελευταία αυτή έκδοση, πρέπει να υπάρχει η επισήμανση ότι αυτή έγινε από τα χρήματα του βραβείου του Ιδρύματος. Επίσης, πρέπει να χαρίσουν τρία αντίγραφα του εκδοθέντος έργου τους στο Ίδρυμα. Διαφορετικά, οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα του βραβείου στο Ίδρυμα με τον νόμιμο τόκο, που υπολογίζεται από την επόμενη μέρα της παραλαβής του, αφού αποτελεί νόμιμο δικαίωμα του Ιδρύματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2021, ταχυδρομικά.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται στο τηλέφωνο 2109314077 .

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!