Της Αύρας Μπακούρου

Social Impact Award

Social Impact Award: Όλα όσα έγιναν στο Ιmpact Hub στις 18 Απριλίου!

To Social Impact Award είναι ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 2009  στην Αυστρία και έχει επεκταθεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος του είναι να καθοδηγήσει, να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει νέους που έχουν καινοτόμες κοινωνικές επιχειρηματικές ιδέες. Πρακτικά, το Social Impact Award παρέχει δωρεάν βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, τη δυνατότητα μέχρι και δέκα ιδέες  να συμμετέχουν με υποτροφία στο καλοκαιρινό Social Entrepreneurship Boot Camp και οι τρεις καλύτερες από αυτές να  βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο.

Στη χώρα μας, το Social Impact Award είναι ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Impact Hub Athens. Έτσι λοιπόν, και φέτος στις 18 Απριλίου παρακολουθήσαμε στο φιλόξενο χώρο του, τη διαδικασία συνέντευξης των υποψήφιων ”Start  Ups’‘, το ευρέως γνωστό ”speed mentoring”. H κάθε ομάδα είχε στη διάθεση της 3 λεπτά για να παρουσιάσει στους κριτές την ιδέα της και να πάρει μία απάντηση, μία συμβουλή, για το project της.

Οι συμμετοχές και φέτος πολλές όπως και το δημιουργικό άγχος των υποψηφίων. Η εκφραστικότητα  μέσω των κινήσεων των χεριών τους, μαρτυρούσε την προσπάθειά  να γίνουν όσο πιο μεταδοτικοί γίνεται και να κάνουν την ιδέα τους κατανοητή και ξεκάθαρη. Οι κριτές από τη μεριά τους, έθεταν συνεχώς διλήμματα, προβληματισμούς και αντιρρήσεις ώστε το όραμα της κάθε ομάδας να γίνει όσο καλύτερο γίνεται.

Κάθε ομάδα είχε και μία τελείως διαφορετική ιδέα. Από κοινωνικές υπηρεσίες που προάγουν την αυτογνωσία των μελών της κοινωνίας, μέχρι παιχνίδια μυαλού που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παιδιών και νέων, δεν έλειπε τίποτα! Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ιδεών, όπως είναι φυσικό, ήταν η χρήση της τεχνολογίας! Η μέρα έκλεισε με μπουφέ και άφθονη συζήτηση πάνω στη νεανική επιχειρηματικότητα και το όραμα για μία καλύτερη κοινωνία.

Η Project Manager του Ιmpact Hub, Iωάννα Φωτοπούλου, ενθουσιασμένη από τις φετινές συμμετοχές δήλωσε στην ομάδα του Citycampus: ”Είμαι περήφανη που στην Ελλάδα του 2016 υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και αλλάζουν τα πράγματα!”

Επόμενο βήμα; Η υποβολή αιτήσεων των ομάδων από τις 18 Απριλίου εώς τις 16 Μαϊου για την ανάδειξη των καλύτερων ιδεών. Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε όλοι ποιες Start Ups θα έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα φτερά τους και να ταξιδέψουν όσο πιο μακριά γίνεται με στόχο την αλλαγή και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!