Πως θα χτίσεις το ιδανικό Personal Brandning;

Πώς θα χτίσεις το ιδανικό Personal Branding;

της Σοφίας Παπαδάκη

Πολλές φορές έμεινες με τις ώρες πάνω απ’ το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοιτώντας τις δημοσιεύσεις σου στο facebook για να μετρήσεις τα like των διαδικτυακών σου φίλων. Άλλες, πάλι υιοθέτησες το στυλ της φωτογραφίας σου με τα περισσότερα σχόλια και likes των ακολούθων σου. Κακά τα ψέματα όσο ανεξάρτητοι κι αν είμαστε, πάντα ένα μέρος των σκέψεων και των αποφάσεών μας “εξαρτάται” ή έστω επηρεάζεται από την γνώμη των πολλών. Ζούμε στην εποχή του ”φαίνεσθαι”. Το ότι όλους, μας απασχολεί η εικόνα των ανθρώπων του κοινωνικού μας περιβάλλοντος, αυτό το θεωρώ δεδομένο. Πώς θα χτίσεις λοιπόν το ιδανικό Personal Branding;

Πριν περάσουμε στη διαδικασία αυτή ας αναλύσουμε λίγο την νέα έννοια. Personal brandig είναι ο τρόπος που παρουσιάζεις τον εαυτό σου στους γύρω σου. Το προσωπικό στυλ, οι πεποιθήσεις, η μόρφωση, η συμπεριφορά και το επάγγελμα αποτελούν τα βασικά στοιχεία αυτής της παρουσίασης. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην εποχή της τεχνολογίας το ρόλο αυτό τον έχουν αναλάβει τα social media, αντιλαμβάνεσαι πόσο δυνατό είναι το όπλο αυτό που κρατάς στα χέρια σου.

Πώς θα καταφέρεις όμως να προβάλεις τον εαυτό σου και να κάνεις σωστά personal branding;

Γίνε μοναδικός στο είδος σου

Αυτό που κάνεις καν’το καλά, και ακόμα καλύτερα καν’το μοναδικά. Σίγουρα πολλοί μπορεί να έχουν το ίδιο επάγγελμα με εμάς, να κάνουν τις ίδιες δραστηριότητες, όμως, ένας είναι αυτός που ξεχωρίζει. Εκείνος που κάνει το ιδιαίτερο, το διαφορετικό, το ασυνήθιστο, αυτός είναι που θα ξεχωρίσει. Μην γίνεσαι ένα με τους πολλούς, κάνε τους πολλούς να ακολουθήσουν τον ένα και μοναδικό δικό σου τρόπο ζωής.

Δείξε στους άλλους τι είσαι

Κάποιοι δεν θα μάθουν ποτέ τα ταλέντα και τα προτερήματά σου, γιατί δεν τους άφησες να τα δουν ή γιατί δεν τους τα έδειξες εσύ. Μάθε, λοιπόν, να επικοινωνείς με τους ανθρώπους γύρω σου και να προβάλεις τον εαυτό σου όπως μόνο εσύ γνωρίζεις. Πρόσεξε το πώς μιλάς, σε ποιους, με ποιο τρόπο και τι ύφος χρησιμοποιείς.

Μείνε να τους ακούσεις προσεκτικά, προσπάθησε να δώσεις λύση σε όσα τους απασχολούν και να συμμετέχεις σε κάθε αποτυχία ή επιτυχία τους. Κάνε τους να νιώσουν ότι για σένα είναι ξεχωριστοί. Χτίσε σχέσεις που βασίζονται στην οικειότητα και την εμπιστοσύνη.

Μην προσποιείσαι

Και οι καλύτεροι ηθοποιοί μπέρδεψαν τις ατάκες τους πάνω στο σανίδι. Να είσαι ο εαυτός σου, να υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου, ακόμα κι αν το σύνολο διαφωνεί. Πάντα εκτιμούν την ακεραιτότητα του χαρακτήρα μας εφόσον ξέρουν πως την υποστηρίζουμε με πάθος! Η ειλικρίνεια σπανίζει στις μέρες μας. Να είσαι αυθεντικός όταν μιλάς για την προσωπικότητα, τα προτερήματα αλλά ακόμα και για αδυναμίες ή ελαττώματα που μπορεί να έχεις.

Αυτοπεποίθηση

Δεν φτάνει μόνο να “λες” τι είσαι και τι πιστεύεις. Θα πρέπει αυτό να το υποστηρίζεις. Η αξιοπιστία του εαυτού σου στους άλλους εξαρτάται από τη δύναμη και την αυτοπεποίθησή σου. Πίστεψε στον εαυτό σου, για να πιστέψουν και οι γύρω σου σε εσένα.

Έχει μεγάλη δύναμη το personal branding. Όπως διαβάζεις ένα βιβλίο με προσοχή και ανακαλύπτεις νοήματα, έτσι, θα σε διαβάζουν και οι γύρω σου προσπαθώντας να ανακαλύψουν εσένα. Το μυστικό είναι στη σωστή περιγραφή. Μίλα για σένα με καθαρά νοήματα. Οι αναγνώστες του εαυτού σου αγωνιούν. Ξεδίπλωσε το ταλέντο σου και συστήσου!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!