ΠΜΣ: Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια του ΔΠΘ

της Δέσποινας Μέγγιου

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Ιατρικής, προκηρύσσει την έναρξη του  μεταπτυχιακού προγράμματος : «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια» (MSc in Stroke).

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόκειται να ανοίξει την αυλαία του το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Η διάρκεια του ορίζεται στα τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα και τα δίδακτρα που πρέπει να καταβληθούν ανέρχονται στα 3.600 ευρώ. Όσο αφορά την καταβολή τους υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής , δηλαδή 900 ευρώ ανά εξάμηνο. Ωστόσο, προβλέπεται η χορήγηση υποτροφιών μετά το πέρας του 3ου εξαμήνου.

Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα

Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα έχοντας ως γνώμονα την καλύτερη περίθαλψη και διαχείριση των ασθενών με ΑΕΕ, στοχεύει στην δημιουργία εξειδικευμένου προσωπικού. Επί της ουσίας οι υποψήφιοι, εξοικειώνονται στην αιτιολογία, κλινική εικόνα, εργαστηριακή διερεύνηση, αντιμετώπιση, πρόληψη και αποκατάσταση των ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Μέσω της γαλούχησης των φοιτητών με κατάλληλα εφόδια, πρόκειται να είναι σε ετοιμότητα ώστε να διαχειριστούν  ασθενείς με ΑΕΕ από την οξεία φάση έως την χρόνια διαδικασία της αποκατάστασης.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές που γίνονται δεκτοί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι απόφοιτοι των εξής τμημάτων: Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Κοινωνικής Διοίκησης και Θετικών επιστημών. Επιπλέον γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ όπως νοσηλευτικής, φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και κοινωνικής εργασίας. Σχετικά με τους φοιτητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού, απαιτείται αναγνώριση του πτυχίου από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.). Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται κατά μέγιστο σε σαράντα.

Κριτήρια επιλογής 

 1. Βαθμός πτυχίου (x1 αντιστοιχία σε μόρια-Μονάδες βαθμολόγησης)
 2. Ενεργός Εργασία σε τομέα σχετικό με το θέμα του ΠΜΣ (0-2 Μονάδες)
 3. Συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά (0-3 Μονάδες, ανάλογα με τον αριθμό)
 4. Συμμετοχή με ανακοινώσεις σε Συνέδρια σε συναφές θέμα (0-1 Μονάδα εάν υπάρχουν)
 5. Εθελοντική εργασία σε δομές που σχετίζονται με το θέμα ή με υποστήριξη σε Νευρολογικά Νοσήματα (+1 Μονάδα)
 6. Βαθμολογία στην προφορική συνέντευξη (0-6 Μονάδες- συνυπολογίζονται η ποιότητα των προπτυχιακών και τυχόν μεταπτυχιακών σπουδών, το επίπεδο γλωσσομάθειας, η ποιότητα της εργασιακής απασχόλησης και η υποκειμενική εκτίμηση των συνεντευκτών ως προς το κατά πόσο ο υποψήφιος θα μπορούσε να ωφεληθεί από την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού).

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα αργότερο έως 26-1-2021.

Δικαιολογητικά 

 1. Αίτηση συμμετοχής
 2. Αντίγραφο πτυχίου και άλλων τίτλων σπουδών (με τις απαιτούμενες μεταφράσεις και αναγνωρίσεις για τίτλους της αλλοδαπής)
 3. Φωτοτυπία ταυτότητας
 4. Μία πρόσφατη φωτογραφία
 5. Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας ή υπεύθυνη δήλωση ικανοποιητικής γνώσης (θα αξιολογηθεί κατά την προφορική συνέντευξη). Αποδεικτικό άλλης γλώσσας προαιρετικά
 6. Βιογραφικό σημείωμα (σπουδές, επιστημονική, ερευνητική, επαγγελμα-τική εμπειρία)
 7. Αντίγραφα δημοσιεύσεων (αντίγραφο της πλήρους δημοσίευσης σε περιοδικό ή πλήρη στοιχεία του περιοδικού και αντίγραφο της περίληψης, ανακοινώσεων (αντίγραφο της περίληψης από το βιβλίο περιλήψεων)
 8. Συστατική επιστολή( έως 2 προαιρετικά)
 9. Δικαιολογητικά σχετικά με τα αναφερόμενα κριτήρια μοριοδότησης.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!