Η ταινία της εβδομάδας: “Mary Poppins Returns”

του Δημήτρη Μαρίντσιου

Η πολυαγαπημένη Mary Poppins επιστρέφει – μετά από 54 χρόνια – στους κινηματογράφους με μία νέα περιπέτεια!

Υπόθεση

Ο Μάικλ Μπανκς έχει μεγαλώσει πλέον και το έργο της Μαίρη Πόπινς ως νταντά του, τελείωσε επιτυχώς. Ο Μάικλ, έχει δικά του παιδιά σε μία δύσκολη -οικονομικά- περίοδο για την Αγγλία. Έτσι, τα παιδιά του θα χρειαστεί να αναλάβουν ευθύνες και να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους. Όμως, η Μαίρη Πόπινς, νέα και ”λαμπερή” όπως πάντα, με τις μαγικές της ικανότητες, επιστρέφει για να.. ”νταντέψει” τα παιδιά του Μάικλ και να τα προφέρει γέλιο, χαμόγελα και ανεμελιά.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Η κλασική ταινία ”Mary Poppins” βγήκε στους κινηματογράφους πριν 54 χρόνια και σήμερα είναι το sequel της. Τα 54 χρόνια, από την πρώτη ταινία μέχρι τη δεύτερη, είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ιστορία του κινηματογράφου.
Η ταινία είναι υποψήφια για το Oscar Καλύτερης Εικόνας.

Η πρώτη ταινία έχει δραματικό χρόνο, μερικά έτη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η φετινή ταινία διαδραματίζεται λίγα χρόνια πριν τον Δεύτερο Π.Π.

Η Emily Blunt πρωταγωνιστεί ως Mary Poppins, όμως μία από τις υποψήφιες για αυτό το ρόλο ήταν και η Cate Blanchett, σύμφωνα με φήμες.

Η Julie Andrews είχε κερδίσει το ρόλο της Mary Poppins, αλλά λόγω της εγκυμοσύνης της, τα γυρίσματα της ταινίας είχαν αναβληθεί. Λίγο καιρό αργότερα, αλλάζει η απόφαση για την πρωταγωνίστρια και η Emily Blunt κερδίζει το ρόλο. Όμως, τα γυρίσματα θα αναβληθούν ξανά, γιατί μαντέψτε: Η Emily Blunt ήταν σε ενδιαφέρουσα!

Η ταινία είναι διασκεδαστική, περιπετειώδης και κατάλληλη για όλους, κυρίως για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Έτσι λοιπόν, τηρώ την υπόσχεσή μου: να γράψω για ταινία κατάλληλη για τους μικρούς μας φίλους!

Καλή θέαση!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!