Mars1 – Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη

Της Αναστασίας Ζωγοπούλου

Mars1 1

Με πρωτοβουλία της εταιρείας Mars1, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2027. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο καλούνται να εγκαταλείψουν τη ζωή τους στη Γη με σκοπό να μετοικήσουν στον κόκκινο πλανήτη. Από αυτούς μόνο 3 θα πάρουν το διαβατήριο ώστε να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και τη μετάβαση σε μια νέα ζωή. Πώς όμως επιβιώνει κάποιος σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία φτάνει τους -170 βαθμούς Κελσίου, με συνεχή έκθεση σε ακτινοβολία για 7 μήνες, σε ζωτικό χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς δυνατότητα επιστροφής;

Το θέμα της παράστασης βασίζεται στην πραγματική είδηση πως ιδιωτική εταιρεία  πρόκειται να στείλει τα επόμενα χρόνια την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στον Άρη, ενώ μας καλεί να σκεφτούμε έξω από το μικρόκοσμό μας. Τρεις άνθρωποι που αποφασίζουν συνειδητά να εγκαταλείψουν για πάντα ό,τι τους ενώνει με την προηγούμενη ζωή τους και να γίνουν οι πρώτοι κάτοικοι του κόκκινου πλανήτη. Γιατί; Βλέποντας κανείς την παράσταση γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για κάποιο παραμύθι επιστημονικής φαντασίας. Τα ζητήματα που θέλει να επικοινωνήσει είναι βαθύτερα. Στο τέλος αναρωτιέται κανείς για το πού θα οδηγήσει όλη αυτή η αλαζονεία που μας διακρίνει ως είδος, η ατέρμονη προσπάθειά μας να εδραιώσουμε την κυριαρχία μας όσο πιο μακριά μπορούμε, ακόμα κι εκεί που δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε.

Το παιχνίδι της διάδρασης με το κοινό, οι μαγικές εικόνες του διαστήματος και οι μουσικές που δένουν αρμονικά το όλο σύνολο και υπογραμμίζουν διακριτικά τις ρεαλιστικές ερμηνείες των ηθοποιών, σε παρασύρουν εξ αρχής. Τελικά, πρόκειται για μια παράσταση που μας κάνει συνταξιδιώτες σ’ ένα ταξίδι για να ανακαλύψουμε, όχι μόνο το άγνωστο και πάντα γοητευτικό διάστημα, αλλά κυρίως τα όριά μας. Μια παράσταση που μας κλείνει το μάτι παιχνιδιάρικα και μας ρωτά…Στο τέλος της μέρας πόσο μακριά πρέπει να φτάσουμε για να ξεφύγουμε από τους δαίμονές μας;

Ταυτότητα Παράστασης

Παραγωγή: Θεατρικό νεφέλωμα Galactica
Σκηνοθεσία/ Κείμενο/ Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Στυλιανόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Σήλια Γέρου
Σύμβουλος σκηνογράφος: Γιώργος Θεοδοσίου
Ενδυματολόγος: Θεοδώρα Σουμαλεύρη

Αφίσα: Δημήτρης Στυλιανόπουλος

Πρόγραμμα: Βέρα Καρτάλου, Γιώργος Στυλιανόπουλος

Στρατηγική, social media & Επικοινωνία: Νικόλας Φουρτζής
Οπτικοακουστικός σχεδιασμός: Γιώργος Στυλιανόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Γιώργος Βέττος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλιεράκης

Ερμηνεύουν:
Κώστας Γεραντώνης, Γεωργία Κατσανού, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Γαρυφαλιά Μπάκουλα

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=c6dOqW30K9k

Mars1 2

Παραστάσεις:

Πρεμιέρα: 6 Μαρτίου, παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 8μμ, υποδοχή κοινού στις 7:30.

6, 13, 20, 27/ 3   |  3, 10, 17, 24/ 4

Τιμή εισιτηρίων: Κανονικό 10 ευρώ, Μειωμένο/ ανέργων 5 ευρώ.

Θέατρο Χοροχρόνος

Ορφέως 76, Βοτανικός (5 λεπτά απ’το μετρό Μετρό Κεραμεικού)

Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2103460899, 6989863559

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!