edutrip

Της Ντένιας Μπιλιράκη

Μία από τις πιο συνηθισμένες σκέψεις και προβληματισμούς του Έλληνα φοιτητή αποτελεί η επαγγελματική του αποκατάσταση καθώς και ο συνδυασμός της θεωρίας με την πράξη. Η προσπάθεια συνδυασμού της θεωρίας και της πράξης σε πανεπιστημιακό επίπεδο υπάρχει σε κάποιες σχολές όπου η πρακτική άσκηση αποτελεί προϋπόθεση για να πάρει κανείς το πτυχίο του, ωστόσο στη πλειονότητα των ελληνικών πανεπιστημίων δε υπάρχει κάτι τέτοιο. Σε αυτό το σημείο έρχονται να βοηθήσουν κάποιοι εξωπανεπιστημιακοί οργανισμοί με σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα φοιτητών και αγοράς εργασίας δίνοντας στους φοιτητές την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με το αντικείμενο που σπουδάζουν. Το EducationalTrip ή Edutrip και το JobFairAthens απευθύνονται σε φοιτητές πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών.

Το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Για να συμμετάσχει κάποιος φοιτητές αυτών των σχολών θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη πορεία του στις σπουδές, το κατά πόσο τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του πανεπιστήμιου αλλά και το έτος φοίτησής του. Ο εκάστοτε φοιτητής δε θα πρέπει να είναι ούτε στο πρώτο ούτε και στο έτος αποφοίτησής του. Οι παραπάνω πληροφορίες αναλύθηκαν και σε προηγούμενο άρθρο του citycampus.gr, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Αν και εφόσον οι φοιτητές επιλεγούν για το πρόγραμμα, θα υπάρχει κάποια προετοιμασία για το ταξίδι στην Αμερική και συναντήσεις με τους χορηγούς. Αφού οι φοιτητές έχουν αποκομίσει όλες αυτές τις καινοτόμες ιδέες και εμπειρίες σε μία άλλη ήπειρο όπου τα πανεπιστήμια και ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρουν σε σχέση με τα ελληνικά πανεπιστήμια, θα κληθούν να αναπτύξουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου χώρου φοίτησης. Αξιοποιώντας, λοιπόν, το ταξίδι τους και ό,τι παρακολούθησαν, οι φοιτητές θα προσπαθήσουν να συμβάλλουν στη δημιουργία καινοτόμων σχεδίων σε συνεργασία με τους χορηγούς του προγράμματος και τους παλαιότερους συμμετέχοντες.

JOBFAIR ATHENS

Το JobFair ιδρύθηκε το 2011 και βρήκε αμέσως ανταπόκριση τόσο από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό όσο και από τους φοιτητές που είτε αξιοποιήθηκαν ως εθελοντές για την διημερίδα είτε παραστάθηκαν για να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας. Υστερα από τα τέσσερα χρόνια επιτυχίας, το JobFair 2015 έχει ως σκοπό να ενημερώσει τους παρευρικόμενους για όλους τους υποστηρικτές που θα συμμετάχουν στην εκδήλωση καθώς και για την αγορά εργασίας. Παράλληλα, θα γνωρίσουν ποια είναι τα εφόδια που χρειάζονται στις μέρες μας να έχει κάποιος που θα βγει στην αγορά εργασίας και θα τον καταστήσουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην εύρεση εργασίας.

Aρκετοί απόφοιτοι του Educational Trip ήταν και είναι ενεργά μέλη της οργανωτικής επιτροπής του JobFair μετουσιώνοντας τις εμπειρίες που απέκτησαν από το ταξίδι τους στις ΗΠΑ μαζί με τις προσωπικές ιδέες και το ατομικό και συλλογικό τους όραμα σε πράξη ισχυροποιώντας τη δυναμική του οργανισμού αυτού.

Σε αυτή την εκδήλωση πραγματοποιούνται και διαγωνισμοί με τεχνολογικά θέματα αλλά και ομιλίες που αφορούν την ένταξή τους στον εκάστοτε επαγγελματικό χώρο. Η φετινή εκδήλωση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αλλά για να είσαι ενημερωμένος, καλό θα ήταν να γραφόσουν στο site http://www.jobfairathens.gr/. Το γεγονός ότι τις προηγούμενες χρονιές η εκδήλωση αυτή είχε μεγάλη απήχηση στο φοιτητικό κοινό δείχνει πόσο οι φοιτητές θέλουν να γνωρίσουν τα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να εργαστεί στην εκάστοτε εταιρία και να αποκτήσει μία σφαιρική άποψη για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!