Business Talents & Career Days 2016-2017

Του Ιωάννη Αναστασίου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διεξάγεται φέτος ο Διαγωνισμός BUSINESS TALENTS με χρήση Επιχειρηματικού Προσομοιωτή και Ημέρα Καριέρας για Φοιτητές και Αποφοίτους. Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές, με καταληκτική ημερομηνία τις 19 Φεβρουαρίου με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 26 Μαΐου 2017, στο DEREE. Παράλληλα στις 27 Μαΐου θα υλοποιηθεί η Ημέρα Καριέρας με τους διαγωνιζόμενους να έχουν την ευκαιρία για επαφές και συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και εταιρείες που αναζητούν τα «νέα» ταλέντα της σύγχρονης ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το Business Talents & Career Days, αποτελεί στην ουσία πρακτική άσκηση Επιχειρηματικότητας. Φοιτητές καθώς και Απόφοιτοι από διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε όλη την Ελλάδα, καλούνται να δημιουργήσουν την ομάδα τους και να διοικήσουν την εικονική εταιρεία τους υπό συνθήκες που προσομοιάζουν αυτές της αγοράς.

Οι προκλήσεις αρκετές, καθώς κάθε ομάδα ανταγωνίζεται τις εκατοντάδες υπόλοιπες (πάνω από 800 πέρσι) ενώ καλείται να λάβει πραγματικές αποφάσεις πάνω σε τομείς όπως Marketing, Παραγωγής, Χρηματοοικονομικών, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Απώτερος στόχος, η πρόκριση στον τελικό, στον οποίο θα φτάσουν συνολικά οι καλύτερες 75 ομάδες. Ενδεικτικά, οι πρώτες 20 διεκδικούν βραβεία 7000 €, ενώ όλες οι συμμετοχές λαμβάνουν Δίπλωμα Συμμετοχής.

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει και ο μηχανισμός ανάπτυξης του Διαγωνισμού χρονικά σε «11 έτη διοίκησης» που αντιστοιχούν σε πραγματικό χρόνο 11 εβδομάδων. Για κάθε χρόνο οι ομάδες θα πρέπει να καταβάλλουν στην αρχή κάθε «έτους» Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan). Συνεπώς, η «εικονική» εταιρεία θα είναι σε θέση να λαμβάνει αρτιότερα Στρατηγικές Αποφάσεις, καθώς και να αξιολογεί την πορεία της και την εξέλιξή της.

Φυσικά, να τονιστεί πως ο διαγωνισμός είναι δωρεάν για όλους και απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους ( οι τελευταίοι να μην έχουν πάνω από δύο χρόνια αποφοίτησης) από όλες τις σχολές της χώρας, ανεξάρτητα από Ίδρυμα και ειδικότητα. Ενδεικτικά, να αναφερθεί πως τα 4 χρόνια διεξαγωγής του Διαγωνισμού, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 7500 φοιτητές.

Και αν κάποιος αναρωτιέται ποιο το όφελος συμμετοχής, οι απαντήσεις και τα κίνητρα, είναι αρκετά. Εμφανώς, η εξάσκηση στην επιχειρηματική πρακτική και προσέγγιση, δύσκολα επιτυγχάνεται στο πραγματικό περιβάλλον όπου απουσιάζουν τα «δίχτυα ασφαλείας». Ακόμα, παρουσιάζεται η ευκαιρία για εφαρμογή στην πράξη των θεωρητικών γνώσεων και η κατανόησή τους.

Το σημαντικότερο ίσως όφελος που προσκομίζει κανείς από την όλη εμπειρία, είναι το «networking». Δηλαδή η επικοινωνία και η συνεύρεση με κορυφαίες επιχειρήσεις αλλά και άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, μοιράζονται κοινούς στόχους και ανησυχίες και έχουν το ίδιο πάθος και όρεξη για προσφορά και δημιουργικότητα. Όλα αυτά μέσα από συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και διάφορα workshops που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του βιογραφικού και στη διευκόλυνση του φοιτητή για επαγγελματικό προσανατολισμό και καριέρα. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

http://www.businesstalents.com/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!