Είναι το Business Management το επάγγελμα των ονείρων σου;

της Αδαμαντίας Κωνσταντάρα

Ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος με διαχρονική αξία αποτελεί το Business management, παρουσιάζοντας τους εξής τομείς: Τις οικονομικές επιστήμες, τη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά. Αν, λοιπόν, έχεις αποκτήσει ήδη τις ακαδημαϊκές γνώσεις ή πρόκειται να ασχοληθείς στο άμεσο μέλλον, το Citycampus θα σου δώσει τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε να γίνεις ένας σωστός επαγγελματίας με μεγάλες προοπτικές καριέρας και άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.

Για αρχή αναζήτησε τα πραγματικά αίτια σχετικά με την ενασχόληση σου με την επιχειρηματικότητα

Πρώτα απ’ όλα επίλεξε συνειδητά τον κλάδο με το οποίο επιθυμείς να ασχοληθείς. Όσο βρίσκεσαι ακόμη σε προπτυχιακό επίπεδο καλό θα ήταν να λάβεις βασικές γνώσεις από όλους τους τομείς του Business Management, όπως είναι οι βασικές αρχές της λογιστικής, της επιχειρηματικότητας, των οικονομικών, της στατιστικής αλλά και της κοινωνιολογίας. Έπειτα, όσον αφορά την εξειδίκευσή σου για την ανεύρεση εργασίας, μπορείς να κάνεις ένα master, ώστε να επεκτείνεις τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σου.

Σκέψου τις δεξιότητες που αποκτάς από τη συστηματική ενασχόλησή σου με την επιχειρηματικότητα

Τα άτομα αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες και γνώσεις, οι οποίες εφαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα. Χρησιμοποιούνται  στην καθημερινή ζωή ακόμη κι αν για ποικίλους λόγους το άτομο αποφασίσει  να πάρει μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική πορεία. Οι δεξιότητες αυτές από ένα πτυχίο επιχειρηματικής κατάρτισης είναι δυνατόν να περιλαμβάνουν στοιχεία που διαμορφώνουν έναν ιδιαίτερο οργανωτικό χαρακτήρα, πολύ καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, αποφασιστικότητα, ορθολογιστική σκέψη, αναλυτικότητα και επεξήγηση των οικονομικών δεδομένων ή ακόμη και διοργανωτικές ιδιότητες επιτυχημένων projects.

Καλό θα ήταν να γνωρίζεις το πόσο καλά αμειβόμενο επάγγελμα είναι

Αποφασίζοντας να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα ξεκινάς να σκέφτεσαι σε ποιο εργασιακό τομέα μπορείς να απορροφηθείς. Είτε ως οικονομικός σύμβουλος είτε ως διοικητικό στέλεχος σε διεθνείς εταιρείες οφείλεις να έχεις υπόψη σου, τη διαφοροποίηση στο μισθολογικό πίνακα. Η υψηλή βαθμολογία, η εργασιακή εμπειρία αλλά και η γνώση των τεχνολογικών μέσων σίγουρα αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν το μισθό του κάθε εργαζομένου.

Η ακαδημαϊκή ενασχόληση με το Business Management αλλά και οι επαγγελματικές προοπτικές που σου προσφέρει, συντελούν στη διαμόρφωση σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και μιας ακαταμάχητης αυτοπεποίθησης, διαμορφώνοντας έναν δυναμικό χαρακτήρα!

Τόλμησε το!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!