Υποτροφίες Ανάγνος για φοιτητές Ιατρικής

της Πένυς Ρουσάκη

Λίγα Λόγια για το Ίδρυμα

Το «Ίδρυμα Υποτροφιών για την Εκπαίδευση Χριστίνας και Ιωάννη Ανάγνος» έχει συσταθεί από Έλληνες της διασποράς που έχουν διαπρέψει στις ΗΠΑ. Δημιουργήθηκε από την Χριστίνα και τον Ιωάννη Ανάγνου, ιατρό με καταγωγή από το χωριό Δυτική Φραγκίστα. Ο οργανισμός που έχει σκοπό να ενισχύσει μέσω υποτροφιών σπουδαστές των Ιατρικών Σχολών στην Ελλάδα. Οι υποτροφίες έχουν στόχο να δώσουν θάρρος και ένα χέρι βοηθείας σε φοιτητές που το έχουν ανάγκη. Όλοι οι φοιτητές λίγο πολύ χρειάζονται οικονομική ενίσχυση όμως για κάποιους είναι ζωτικής σημασίας.

Οι υποτροφίες αυτές θα απονεμηθούν πρωτίστως σε φοιτητές που κατάγονται από το νομό Ευρυτανίας, ή από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.

Το Τμήμα Ιατρικής, του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και άλλα τμήματα Ιατρικής ανά την Ελλάδα, ανακοίνωσε την χορήγηση δύο υποτροφιών απο το ίδρυμα αυτό. Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν αποκλειστικά σε πρωτοετείς φοιτητές των Ιατρικών Σχολών στην Ελλάδα.

Απαραίτητα Έγγραφα για φοιτητές Ιατρικής

Τα έγγραφα που πρέπει να αποσταλούν από τους υποψηφίους για τις υποτροφίες ταχυδρομικά μαζί με την αντίστοιχη αίτηση είναι τα εξής:

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  • Βεβαίωση εγγραφής στην Ιατρική Σχολή.
  • Πιστοποιητικό με βαθμολογία εισαγωγής.
  • Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού γονέων.
  • Πιστοποιητικά ξένων γλωσσών.
  • Έγγραφα στην κρίση του αιτούντος (προαιρετικά).

Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες για φοιτητές Ιατρικής μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!