7+1 Συνήθειες για να είσαι παραγωγικός δουλεύοντας από το σπίτι

της Δέσποινας Βαρδουνιώτη

Στην περίοδο της καραντίνας προκειμένου να συνεχιστεί η ορθή λειτουργία των εταιριών εφαρμόστηκε η μέθοδος της τηλεργασίας. Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων κατάφερε να διεκπεραιώσει τις εργασιακές του υποχρεώσεις από το σπίτι. Πώς όμως καταφέρνεις να είσαι συγκεντρωμένος και παραγωγικός όταν δεν βρίσκεσαι στο εργασιακό σου περιβάλλον;

Το ξυπνητήρι πρέπει να ηχήσει στην ώρα του!

Προκειμένου να είμαστε αποδοτικοί και γεμάτοι ενέργεια χρειάζεται να δώσουμε στον εαυτό μας το χρόνο να ξυπνήσει! Ας βάλουμε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα, ας φτιάξουμε το πρωινό που μας αξίζει και μετά ας ανοίξουμε τον υπολογιστή μας προκειμένου να αρχίσει η μέρα μας.

Προσοχή στο χώρο!

Εργαστείτε σε ένα χώρο με ησυχία και άνεση. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας δικός σας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές που θα σας αποσπάσουν τη προσοχή.

Μην ξεχάσετε το διάλειμμα σας!

Μπορεί να βρίσκεστε στο σπίτι σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός σαν δεν καταβάλλει εξίσου σημαντική πνευματική προσπάθεια. Έτσι ξεκουράστε τον με ένα  διάλλειμα στη μέση της ημέρας και συνεχίστε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί.

Γράψτε τα tasks της ημέρας.

Ένας ακόμη τρόπος για να είστε παραγωγικός από το σπίτι είναι να ξεκινήσετε τη μέρα σας σημειώνοντας όσα έχετε να κάνετε. Έτσι δεν θα ξεχάσετε κάτι και θα μπορέσετε να οργανώσετε ανάλογα το χρόνο σας.

 

Μιλήστε κανονικά με τους συναδέλφους σας!

Μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Skype, το Viber ή το Messenger μπορείτε να είστε σε επαφή με τους συναδέλφους σας. Ζητείστε βοήθεια, μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας, ανταλλάξτε απόψεις και η μέρα σας θα κυλήσει πολύ πιο δημιουργικά.

Μην σας αποσπούν προσωπικές υποχρεώσεις!

Για να παραμείνετε παραγωγικός, προσπαθήστε τις ώρες που εργάζεστε να μην ασχοληθείτε με υποχρεώσεις που έχουν σχέση με το σπίτι ή τον εαυτό σας.

Μην κάνετε υπερωρίες!

Ακόμα και αν δεν έχετε τελειώσει αυτά που ελπίζατε μέσα στη μέρα, σχολάστε την ώρα που θα σχολάγατε κανονικά! Το να ασχοληθείτε παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο λάθος αφού η σωματική και πνευματική κόπωση θα σας εμποδίσει από το να είστε εξίσου παραγωγικοί.

Ψυχολογία!

Κάντε ότι σας εκφράζει έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι ξεκινάτε κανονικά τη μέρα σας σαν να πηγαίνετε στο γραφείο. Ακούστε τη μουσική που σας χαλαρώνει, ντυθείτε πρόχειρα και δημιουργήστε ένα χώρο με τα απαραίτητα για εσάς πράγματα ώστε να νιώθετε άνετα.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!