ΠΑΜΑΚ πληροφοριακά συστήματα

ΠΑΜΑΚ: “ΔΠΜΣ στα Πληροφοριακά Συστήματα”

του Αντώνη Αβρίθη

Τα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών επιστημών και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνουν την έναρξη του εικοστού όγδοου (28ου) κύκλου σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στα Πληροφοριακά Συστήματα (Master in Information Systems “M.I.S”) του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.

Γενικές Πληροφορίες

Καταρχήν, η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα πλήρους φοίτησης. Για τη λήψη του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών απαιτείται:

  • Η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ (8) μαθήματα, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε 7.5 πιστωτικές μονάδες (ECTS)
  • Η εκπόνηση μεταπτυχιακή διπλωματικής εργασίας

Το Πρόγραμμα διδάσκεται στην Ελληνική ή/και στην Αγγλική γλώσσα. Επίσης, η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας συγγράφεται στην ελληνική ή αγγλική ανεξάρτητα από τη γλώσσα διδασκαλίας. Τέλος, τα μαθήματα θα διεξάγονται δια ζώσης και η έναρξη των μαθημάτων αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2024.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Όσον αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που καλούνται να υποβάλλουν οι υποψήφιοι, είναι τα εξής:

  1. Αίτηση
  2. Αναλυτικό βιογραφ#eduingreece ικό σημείωμα
  3. Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος (οι πτυχιούχοι πανεπιστημίων του εξωτερικού οφείλουν να προσκομίσουν απαραιτήτως την αναγνώριση του τίτλου της από το ΔΟΑΤΑΠ).
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή μέσο όρο)
  5. Δύο (2) συστατικές επιστολές.
  6. Νόμιμα επικυρωμένο αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο.
  7. Επιπρόσθετα προσόντα (δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό, πιστοποίηση γνώσης Η/Υ, επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις-βραβεία, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, παρακολούθηση σεμιναρίων κλπ).
  8. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν) η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις επίσημου (δημόσιου) ασφαλιστικού φορέα
  9. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Προθεσμία και Υποβολή Δικαιολογητικών

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα σε μορφή αρχείου zip. Αντίστοιχα, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

Κριτήρια Επιλογής

Έπειτα από την πρώτη φάση που κρίνεται η εγκυρότητα των αιτήσεων η Επιτροπή Αξιολόγησης διενεργεί συνεντεύξεις των υποψηφίων και τα κριτήρια αξιολόγησης της δεύτερης φάσης είναι:

  • Γενικός βαθμός πρώτου πτυχίου
  • Βαθμολογία αξιολόγησης του υποψηφίου στη συνέντευξη

Δίδακτρα και Πληροφορίες

Για την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος προβλέπονται δίδακτρα-τέλη φοίτησης ύψους 2.950 ευρώ τα οποία καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις ανά εξάμηνο. Η κατάθεση των διδάκτρων γίνεται σε Τραπεζικό Λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ ή στείλτε μειλ στην διεύθυνση misgrad@uom.edu.gr, aloukidou@uom.edu.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!