Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου*: Για εκείνα τα ιδιαίτερα χαμόγελα

Από τη Νίκολα Παγκράτη

Στραβά δοντάκια, ροκανισμένα δοντάκια, χείλη που τείνουν προς τα δεξιά, πλατιά οδοντοστοιχία, μικρά χαμόγελα και πιο μεγάλα, όχι ίσια δοντάκια, μικρά και μεγάλα, ανομοιόμορφα με την πρώτη ματιά. Κι όμως στα δικά μας μάτια μπορούν να είναι τα πιο όμορφα χαμόγελα που έχουμε δει ποτέ μας, τα πιο αναζωογονητικά και τα πιο σημαντικά από όλα τα υπόλοιπα. Τελικά, έχει σημασία το χαμόγελο να είναι απαραίτητα επιφανειακά όμορφο (που εννοείται ότι είναι απόλυτα κολακευτικό), αλλά μήπως τελικά αυτό που περισσότερο μας τραβάει είναι ποιοι μας χαμογελάνε και τι κρύβουν από πίσω τους αυτά τα χαμόγελα;

Εάν σταθούμε ένα λεπτό να εντοπίσουμε τις στιγμές που μας ολοκλήρωναν, ιδιαίτερα εκείνες που μοιραζόμασταν με άλλους ανθρώπους, σημαντικούς για εμάς και ιδιαίτερους στη ζωή μας, θα παρατηρήσουμε ότι αυτό που πολλές φορές μας γέμιζε ήταν το χαμόγελο τους. Εκείνο το πλατύ χαμόγελο, που έβγαινε τόσο αβίαστα από τα χείλη τους και ρυτίδιαζε γλυκά όλο τους το πρόσωπο, σε συνδυασμό με τα φωτεινά τους μάτια ήταν ό, τι χρειαζόσουν για να κάνεις μία παύση δευτερολέπτων και να απολαύσεις το θέαμα. Όταν πραγματικά αγαπάς τους άλλους, όταν τους βλέπεις σε τέτοιες στιγμές σου γεμίζει όλη η ψυχή και τα πάντα γύρω σου για εκείνη τη στιγμή σταματάνε.

Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται για το χαμόγελό τους, επειδή ίσως δε συμπίπτει και αυτό με τα λευκά, τετραγωνοποιημένα χαμόγελα της μόδας αυτής της εποχής. Και αυτό είναι άσχημο, είναι κομμάτι της ξεχωριστής ύπαρξης μας και πρέπει να το αποδεχόμαστε και να το υποστηρίζουμε γιατί είναι δικό μας και κάποιος εκεί έξω πιστεύει ότι είναι ό, τι πιο σημαντικό έχει δει και θέλει να βλέπει. Φοράτε το χαμόγελό σας, είναι το πιο όμορφο στοιχείο πάνω σας. Και για εκείνους που βάζουν τα χέρια τους μπροστά την ώρα που γελάνε, κατεβάστε τα. Εκτός από το ότι έτσι δεν δίνετε ικανοποίηση στους ανθρώπους που θέλουν να σας δουν δυστυχισμένους, στους ανθρώπους που αληθινά σας νοιάζονται είστε οι πιο όμορφοι άνθρωποι και έχετε το πιο γλυκό γέλιο όλου του πλανήτη. Χαρίστε τους ένα χαμόγελο, το έχουν ανάγκη!

*Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου άρχισε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998, με πρωτοβουλία του δρος Μαντάν Καντάρια που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις αγγλοσαξονικές χώρες, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!