Θερινό σινεμά: Ένας μαγικός κόσμος!

της Κατερίνας Μαρίντσιου

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά με τη θερμοκρασία συνεχώς να αυξάνεται. Ωστόσο, τις θερμές μέρες διαδέχονται τα δροσερά βράδια και ο καθένας μας αναζητεί τρόπους για να τα αξιοποιήσει όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικά και διασκεδαστικά. Ένας από αυτούς είναι και το θερινό σινεμά. Το γιατί θα το δούμε παρακάτω…

Για τους λάτρεις των ταινιών, για μεγάλη μερίδα του κόσμου δηλαδή, ο κινηματογράφος είναι ο αγαπημένος τους προορισμός. Βέβαια, κανείς δεν θέλει καλοκαιριάτικα να δει την ταινία του κλεισμένος σε μια αίθουσα και έτσι οι σινεφίλ είτε προτιμούν να δουν ταινία στην άνεση του σπιτιού τους, είτε να ψυχαγωγηθούν αλλιώς, παραγκωνίζοντας τη διάθεσηή τους για μία σινεματική βραδιά.

καλοκαίρι ταινίες citycampusΣε αυτό το πρόβλημα έρχεται να φέρει τη λύση το θερινό σινεμά. Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μικρότερες πόλεις, τα θερινά σινεμά κερδίζουν μικρούς και μεγάλους. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας διαθέτουν θερινά σινεμά σχεδόν σε όλες τους τις περιοχές, αξιοποιώντας αυλές και ταράτσες σε κάθε γωνιά της πόλης.

Τι το ξεχωριστό όμως έχουν τα θερινά σινεμά που κερδίζουν ακόμα και όσους δεν είναι φαν του κινηματογράφου; Καταρχάς, είναι ένας ένας πρωτότυπος τρόπος για να απολαύσεις μία ταινία. Δεν είσαι αναγκασμένος να κλειστείς σε κάποιο χώρο, ενώ συνδυάζεις τις δροσερές βραδιές με τις αγαπημένες σου ταινίες.

 

Cine Paris στην Πλάκα

Για τους πιο ρομαντικούς, και ιδίως για όσους θέλουν να βγουν με το ταίρι τους, το θερινό σινεμά είναι ένα άκρως ρομαντικό μέρος όπου μπορείς να απολαύσεις την ταινία σου κάτω από το φως των αστεριών.

 

Σινέ Θησείον

Επιπλέον, οι λάτρεις των παλιών, διαχρονικών ταινιών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες τους ταινίες, καθώς σε πολλά σινεμά, όπως για παράδειγμα το Cine Θησείον, προβάλλονται κλασικές διαχρονικές ταινίες.

 

Cine Απόλλων, Θεσσαλονίκη

Ρομαντικές, δραματικές, ταινίες παιδικές, αλλά και κωμικές, δράσης, περιπέτειας ή κλασικές καλύπτουν καθημερινά μέχρι και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ. Χαρακτηριστικά θερινά σινεμά της Αθήνας, με τον κόσμο να γεμίζει σχεδόν σε κάθε προβολή τους υπαίθριους χώρους, είναι το Cine Θησείον, το Cine Paris και φυσικά η Αίγλη Ζαππείου. Στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζουν τα Απόλλων, Ναταλί και Ελληνίς.

Περισσότερες πληροφορίες για τα θερινά σινεμά της Αθήνας θα βρείτε εδώ & εδώ.



Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!