4+1 Tips για επιστροφή στην καθημερινότητα

της Εύης Ιωάννου

Με το τέλος των διακοπών να έχει καταφθάσει, σειρά παίρνει και ο απολογισμός του φετινού καλοκαιριού. Στιγμές χαλάρωσης ή περιπέτειας, σε βουνό ή θάλασσα, με φίλους, οικογένεια ή και μόνος δημιουργούν αναμνήσεις που θα αναπολούμε το χειμώνα. Μήπως η επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα φαίνεται και για εσένα δύσκολη; Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε 5 απλές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις ομαλά!

Καλές συνήθειες ύπνου

Το πρόγραμμα ύπνου μας το καλοκαίρι συχνά αναταράσσεται λόγω της έλλειψης υποχρεώσεων που μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε όποια ώρα θέλουμε. Με την επιστροφή όμως στην καθημερινότητα απαιτείται και σωστός ύπνος που θα μας δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα. Προσπάθησε να ξεκινήσεις να κοιμάσαι σωστά κάθε βράδυ (περίπου 7-8 ώρες) πριν ακόμα να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις σου, π.χ. δουλειά, ώστε ο οργανισμός σου να συνηθίσει σε αυτό το πρόγραμμα.

Σωστή διατροφή

Κατά τον ίδιο τρόπο, στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι πολύ πιο εύκολο να μπούμε σε πειρασμούς και να «ξεφύγουμε» στις διατροφικές μας επιλογές. Ωστόσο, η επιστροφή στη δουλειά ή τις σπουδές προϋποθέτει διατροφικές συνήθειες που θα μας δίνουν ενέργεια για την απαιτητική καθημερινότητα, χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας. Προτίμησε φρούτα, λαχανικά και δοκίμασε υγιεινές συνταγές που θα σε χορτάσουν.

Ήπια άσκηση

Επιπλέον, συχνά η άσκησή μας στις διακοπές περιορίζεται απλώς σε λίγο περπάτημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρίσκουμε έστω ελάχιστο χρόνο κάθε εβδομάδα για να ασκούμαστε, καθώς αυτό βοηθάει να αποβάλεις το άγχος της ημέρας. Οι τρόποι είναι πολλοί και εξαρτάται από τα ενδιαφέροντά σου και τον χρόνο που διαθέτεις ποιον τρόπο άσκησης θα επιλέξεις, για παράδειγμα γυμναστήριο, τρέξιμο ή γιόγκα. Υπάρχουν ακόμα βίντεο στο YouTube με απλές ασκήσεις για το σπίτι.

Οργάνωσε την καθημερινότητά σου

Πριν ακόμα επανέλθεις στη δουλειά ή το διάβασμα, είναι σημαντικό να νιώθεις ότι υπάρχει μια οργάνωση. Βάλε σε τάξη τις υποχρεώσεις σου χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο όπου θα βλέπεις ξεκάθαρα προθεσμίες που πρέπει να τηρήσεις. Οργάνωσε επίσης το χώρο σου ώστε να σε κάνει να νιώθεις άνετα και όχι να σου δημιουργεί περισσότερο άγχος.

Χαλαρωτικές δραστηριότητες

Παρόλο που επιστρέφουμε στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει χρόνος μόνο για υποχρεώσεις. Προσπάθησε να διαθέτεις κάθε μέρα κάποιο χρόνο για τον εαυτό σου και για δραστηριότητες που σε βοηθούν να χαλαρώσεις. Αυτό μπορεί να είναι κάτι όπως το να διαβάσεις ένα βιβλίο και να δεις την αγαπημένη σου σειρά, να βγεις με φίλους ή να πας σε κάποια συναυλία. Έτσι, θα χαλαρώσεις και η απόδοσή σου στη δουλειά  ή το διάβασμα θα είναι ακόμα καλύτερη.

Τέλος, κράτα κοντά σου τις αναμνήσεις των διακοπών και όλες τις ωραίες στιγμές που σου πρόσφεραν, αλλά ταυτόχρονα βρες το δικό σου εσωτερικό κίνητρο για να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου. Γιατί αν έχεις κίνητρο, η καθημερινότητά σου θα γίνει πιο εύκολη και οι επόμενες διακοπές θα φτάσουν πριν το καταλάβεις!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!