Εγγραφές πρωτοετών 2015: Η οριστική ρύθμιση

Εγγραφές πρωτοετών 2015 β

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η εγκύκλιος με τις οριστικές ρυθμίσεις για τις εγγραφές πρωτοετών 2015. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι οι εξής:

Εγγραφές πρωτοετών 2015: Γενικές ρυθμίσεις και προθεσμίες.

Από 10 έως 17 Σεπτεμβρίου οι πρωτοετείς οφείλουν να κάνουν την προεγγραφή τους στην ειδική πλατοφόρμα του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr/. Για την είσοδό τους οι πρωτοετείς θα χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν κατά την υποβολή του μηχανογραφικού τους. Στην προεγγραφή τους οι πρωτοετείς επιβεβαίώνουν τα στοιχεία τους, δηλώνουν εάν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο τμήμα από παλαιότερο έτος, δηλώνουν ότι επιθυμούν την εγγραφή τους και ότι θα αποστείλουν τα δικαιολογητικά μέχρι 22 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου) οι πρωτοετείς οφείλουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ταχυμεταφοράς (courier) να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος φοίτησής τους τα δικαιολογητικά μαζί με εκτυπωμένη την προεγγραφή με πρωτότυπη υπογραφή και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής τους.

Οι ημερομηνίες αφορούν τους εισαχθέντες από ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Α ομάδας, ΕΠΑΛ Β ομάδας και για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης

Εγγραφές πρωτοετών 2015: Τα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά που θα αποστείλουν ταχυδρομικά μέσω courier οι πρωτοετείς είτε με παρουσία τους είναι τα εξής:

α) Εκτύπωση της προεγρραφής με γνήσια υπογραφή και επιβεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση που την συνοδεύει,

β) Δήλωση προσκόμισης διαγραφής από το τμήμα παλαιότερης εγγραφής,

γ) ευκρινές φωτοαντίγραφο τίτλου απόλυσης,

δ) ευκρινές φωτοαντίγραφο βεβαίωσης πρόσβασης

ε) τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας,

στ) ευκρινές αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου δημοσίου εγγράφου.

Οι πρωτοετείς προερχόμενοι από τη μουσουλμανική κοινότητα Θράκης οφείλουν να αποστείλουν επιπλέον βεβαίωση Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

Διαβάστε την πλήρη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Φέτος για πρώτη φορά οι εγγραφές των πρωτοετών θα γίνουν ηλεκτρονικά προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η γραφειοκρατία στις γραμματείες των τμημάτων και των σχολών. Δείτε αναλυτικά το άρθρο μας για τις εγγραφές πρωτοετών 2015. […]

Comments are closed.