Βιολογία Συστημάτων

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μεταπτυχιακό στη Βιολογία Συστημάτων

της Ασημίνας Μόσχου

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το τμήμα Βιοτεχνολογίας της Σχολής Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας πραγματοποιεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Βιολογία Συστημάτων“. Το συγκεκριμένο  αποτελεί πρόγραμμα ειδίκευσης και κατά την ολοκλήρωση του απονέμεται Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην βιολογία συστημάτων (ΜΔΕ).

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 1 έτος (δυο εξάμηνα και θερινή περίοδος).

Πρόγραμμα Σπουδών

Βιολογία ΣυστημάτωνΒασικός στόχος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Βιολογία Συστημάτων» είναι η εξειδίκευση των αποφοίτων σε σημαντικές θεματολογίες της βιολογικής επιστήμης. Το πρόγραμμα συμπληρώνει το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το τμήμα Βιοτεχνολογίας. Οι πτυχιούχοι τμημάτων του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών, σχολών Θετικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Επιστημών Περιβάλλοντος, Επιστημών των Υπολογιστών πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων  του εξωτερικού καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ με κοινό γνωστικό αντικείμενο μπορούν να κάνουν αίτηση για την συμμετοχή στο συγκεκριμένο ΠΜΣ. Το πρόγραμμα δέχεται 20 μεταπτυχιακούς φοιτητές ετησίως και είναι κυρίως ως συμπληρωματικό με τις προπτυχιακές σπουδές. Με τη βοήθεια της βιοπληροφορικής, στόχος είναι η ολοκληρωμένη επεξεργασία βιολογικών δεδομένων και η απόκτηση βαθύτερης και πληρέστερης γνώσης των επιμέρους βιολογικών διεργασιών και συστημάτων και η εφαρμογή του στη βιοτεχνολογία.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή στο ΠΜΣ βιολογία συστημάτων μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι την Παρασκευή 29/9/2023 στη γραμματεία του τμήματος. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να καταθέτονται μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Έντυπη αίτηση (χορηγείται από την γραμματεία και σε ηλεκτρονική μορφή).
  2. Αντίγραφο πτυχίου (νομίμως επικυρωμένο) ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος ξεπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις.
  3. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας (νομίμως επικυρωμένο).
  4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  5. Φωτοτυπία των δυο όψεων αστυνομικής ταυτότητας.
  6. Επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών και στοιχεία συμμετοχής σε συνέδρια (εφόσον υπάρχουν).
  7. Δύο συστατικές επιστολές ( με το ονοματεπώνυμο, τον τίτλο, την θέση, τη δ/νση και το τηλέφωνο του συντάξαντος).
  8. Αποδεικτικά ξένων γλωσσών νομίμως επικυρωμένα.
  9. Δήλωση του του Ν. 1599/86 “…ότι δεν είμαι εγγεγραμένος σεμεταπτυχιάκό άλλου τμήματος”.
  10. Δήλωση αποδοχής υποχρεώσεως παροχής επικουρικού έργου.
  11. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που κατά τη άποψη του ενδιαφερόμενου θα βοηθούσε ώστε η Επιτροπή αξιολόγησης να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη.

Πληροφορίες

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 τα δίδακτρα ανέρχονται στα 1.500 ευρώ και καταβάλλονται σε δύο δόσεις των 750 ευρώ.

Επιπρόσθετα οι επιλογή φοιτητών θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας και η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά την έγκριση από την γενική συνέλευση του τμήματος της βιοτεχνολογίας.

Για την άντληση περισσότερων πληροφοριών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Τμήματος, στον Διευθυντή του ΠΜΣ Καθ. Πολυδεύκη Χατζόπουλο (email: phat@aua.gr) και στον διδάκτορα κ. Αναστάσιο Αλατζά (email: aalatzas@aua.gr), όπως και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ.

Διεύθυνση: (Ιερά Οδός 75,Βοτανικός Σ.Κ. 118 55.

Τηλέφωνα: 210 5294321, 210 529 4329, 210 529 4324.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!