Φοιτητική ζωή στην Αγγλία

Της Γεωργίας Μυστριώτη

Φοιτητική ζωή στην Αγγλία: Λονδίνο

Φοιτητική ζωή στην Αγγλία Λονδίνο

Για το Λονδίνο καθεαυτό δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Είναι γνωστό πως πρόκειται για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Είναι αληθινή φοιτητούπολη, καθώς βρίθει Πανεπιστημίων και Κολεγίων, με πολλά από αυτά να βρίσκονται υψηλά στις παγκόσμιες κατατάξεις (για παράδειγμα το Imperial College London μοιράζεται τη 2η θέση παγκοσμίως στο topuniversities.com με το Cambridge University)! Υπάρχουν πάρα πολλές μορφές συγκοινωνιών, αλλά είναι καλό να εξοικειωθείτε με το δίκτυο του μετρό, καθώς περιέχει πολλούς σταθμούς και γραμμές (αν έχετε περιέργεια να δείτε πώς είναι, πάρτε μια βαθιά ανάσα και κοιτάξτε εδώ: http://www.bbc.co.uk/london/travel/downloads/tube_map.html).

Από πολιτιστικής άποψης, η πόλη αυτή καλύπτει όλα τα γούστα. Το Big Ben, το ιστορικό ρολόι των ανακτόρων του Westminster, και οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι θα σας υποδεχτούν. Από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Madame Tussauds μέχρι και τις τοποθεσίες όπου γυρίστηκαν οι ταινίες Harry Potter, υπάρχουν τόσα πράγματα να δει κανείς που ένα ή δύο χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών πιθανόν δε θα φτάσουν. Εν τούτοις, για αρχή μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παρακάτω οδηγό: http://www.visitlondon.com/things-to-do/sightseeing/tourist-attraction. Επίσης, ξεσκονίστε τις ποδηλατικές σας ικανότητες, καθώς υπάρχουν δημόσιοι χώροι από όπου μπορείτε να ενοικιάσετε ποδήλατα. Το Λονδίνο προσφέρεται για πολύ περπάτημα. Ας είστε ενημερωμένοι για τα περί ποδοσφαίρου και τις pubs, όπου και εκεί οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αν περιηγηθείτε στην Trafalgar Square και στο Piccadilly Circus, θα δείτε πράγματα που δεν έχετε φανταστεί, ενώ τον πρώτο καιρό που θα είστε στο Λονδίνο, δεν βλάπτει να πάρετε ένα από τα κόκκινα λεωφορεία για περιήγηση στην πόλη. Θα εκπλαγείτε με τη μεγάλη έκταση του ποταμού Τάμεση και με την ομορφιά της Tower Bridge, έτσι όπως φωτίζεται το βράδυ.

Επειδή ό, τι και αν γράψει κανείς για το Λονδίνο είναι πολύ λίγο, σημασία έχει να το χαρείτε πλήρως! Και αν δείτε αλεπούδες να κυκλοφορούν άνετες στους δρόμους του Λονδίνου, μην νομίζετε ότι ήπιατε πολύ: είναι συνηθισμένο φαινόμενο!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

http://www.timeout.com/london/music-festivals/the-best-music-festivals-in-london

http://www.songkick.com/metro_areas/24426-uk-london

http://www.visitlondon.com/things-to-do/whats-on/sport

http://www.bbc.co.uk/bbclondon

http://www.tfl.gov.uk/fares-and-payments/fares (κόστος εισιτηρίων για τα μέσα. Μπορείτε να δείτε τις κατηγορίες 18+ student, που σας αφορά, και Adult, όπου θα δείτε πόσο κερδίζετε!)

http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=United+Kingdom&city=London (απαιτεί κάπως γερές τσέπες η ζωή στο Λονδίνο, από ό, τι φαίνεται, αν κριθεί από το κόστος βασικών ειδών!)

Ενδεικτικοί σύνδεσμοι για φοιτητικές εμπειρίες:

https://www.imperial.ac.uk/study/international-students/international-student-experience/

http://www.postgraduatesearch.com/postgraduate-videos/postgraduate-students-on-studying-at-birkbeck/wv-2702

Φοιτητική ζωή στην Αγγλία: Οξφόρδη

Φοιτητική ζωή στην Αγγλία Οξφόρδη

Ας ομολογήσω στο σημείο αυτό ότι δυσκολεύτηκα να επιλέξω τη δεύτερη φοιτητούπολη, καθώς υπήρχε δίλημμα ανάμεσα στο Κέμπριτζ, λόγω της κατάταξης του Πανεπιστημίου του στη 2η θέση παγκοσμίως και του γεγονότος ότι από αυτό προέρχονται τα πιστοποιητικά γνώσης της Αγγλικής και οι Pink Floyd, και την Οξφόρδη. Ο λόγος για τον οποίο η Οξφόρδη νίκησε ήταν ο εξής: το Πανεπιστήμιό της αποτελεί το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα του αγγλόγλωσσου κόσμου, με ενδείξεις της ύπαρξής του να εντοπίζονται ήδη από το 1096! Πολλά μέλη του Πανεπιστημίου αυτού προσχώρησαν στο Κέμπριτζ, όταν αυτό ιδρύθηκε το 1209, αλλά φυσικά… ο παλιός είναι αλλιώς.

Η Οξφόρδη έχει πολλά να προσφέρει, εκτός από τις εκδόσεις και την έρευνά της. Έχει πλούσια ιστορία, χρονολογούμενη από τους Ρωμαϊκούς χρόνους, ενώ δεν χτυπήθηκε τόσο από τους βομβαρδισμούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν πολλές αγορές, όπως η Clarendon Shopping Center, ενώ τα πεδία δραστηριοτήτων, ειδικά για φοιτητές που θέλουν να συμβάλλουν στην επιστήμη τους, είναι πάρα πολλά! Δεν λείπουν και τα πεδία διασκέδασης, με παμπ, αθλητικές οργανώσεις και φεστιβάλ. Πολλά Πανεπιστήμια έχουν ιδιωτικές ζυθοποιίες, οπότε παρατηρείται ποικιλία στις μπύρες!

Τα χρόνια στην Οξφόρδη αναμένονται δημιουργικά, αρκεί να ξέρετε ότι έχετε να ρίξετε πολλή δουλειά! Και φυσικά το Hogwarts ήταν στην πραγματικότητα η Οξφόρδη!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

http://www.oxfordcity.co.uk/

http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=United+Kingdom&city=Oxford (κόστος βασικών αγαθών στην Οξφόρδη)

http://www.visitoxfordandoxfordshire.com/

http://www.oxfordcityguide.com/ee2/index.php

Ενδεικτικοί σύνδεσμοι για φοιτητικές εμπειρίες:

Δείτε και το άρθρο μου για τα μεταπτυχιακά στην Αγγλία.

***

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε η ομάδα του citycampus.gr σε προσκαλεί να κάνεις like στην σελίδα μας στο facebook, καθώς και να διαδώσεις το περιεχόμενό του σε φίλους και γνωστούς σου!

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν θέλεις να συμμετέχεις στη συγγραφική ομάδα του CityCampus, στείλε μας παρουσίαση του εαυτού σου, ενδιαφέροντα, Τμήμα και Πανεπιστήμιο και το προφίλ σου στο facebook στο: info@citycampus.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.