Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του 2019 για μεταπτυχιακή απασχόληση

Τα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια του 2019 για Μεταπτυχιακό

του Στέλιου Αμπατζίδη

Παρά το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές αποφοιτούν από τα ανώτατα πανεπιστήμια, οι εργοδότες ανησυχούν. Οι ακαδημαϊκές τους δεξιότητες δεν τους εξασφαλίζουν άμεσα απασχόληση.

Αυτά είναι λοιπόν τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του 2019 για μεταπτυχιακή απασχόληση, που έρχονται να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση, εξασφαλίζοντας με μεγάλη επιτυχία τη μεταπτυχιακή εργασία των φοιτητών.

Νο10. Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ως το πιο παλιό πανεπιστήμιο στον αγγλόφωνο κόσμο, χάρη στο ακαδημαϊκό του γόητρο, λαμβάνει τη δέκατη θέση με κριτήριο τη μεταπτυχιακή εργασία των αποφοίτων. Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αξιολογήθηκε ως ένα απ’ τα καλύτερα με βάση τη φήμη των εργοδοτών και τα συμπεράσματα των υποτρόφων. Παράλληλα, διακρίθηκε για το εντυπωσιακό δίκτυο υποτρόφων.

Νο9. Πανεπιστήμιο Tsinghua

Με τους πιο υψηλούς βαθμούς κατάταξης στην Κίνα ως προς την πρόσληψη των αποφοίτων, το Πανεπιστήμιο της Τσινγκχουά θεωρείται η ιδανική επιθυμία των φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να επιδιώξουν να ασχοληθούν με τη Μηχανολογία και την Πληροφορική. Συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως σύμφωνα με την φήμη των εργοδοτών, τη συνεργασία με αυτούς και τις σχέσεις μεταξύ φοιτητών και εργοδοτών.

Νο8. Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ (UCB)

Πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο, που διακρίνεται παγκοσμίως για τις επιστημονικές του έρευνες στα Μαθηματικά και στη Διαστημική Φυσική. Συγκεκριμένα φιλοξενεί Ιδρύματα Έρευνας, διεθνούς αναγνώρισης όπως το Ινστιτούτο Ερευνών Μαθηματικών Επιστημών και το Εργαστήριο Διαστημικών Επιστημών. Βρίσκεται στην 8η θέση με βάση την αξιολόγηση των εργοδοτών και των υποτρόφων.

Νο7. Πανεπιστήμιο του Cambridge

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά και ταυτόχρονα πρωτοπόρα ανώτατα ιδρύματα στην εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα. Διακρίνεται για την πρόσληψη μεγάλου αριθμού αποφοίτων του από τους εργοδότες.

Νο6. Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Το Πανεπιστήμιο αυτό, πέραν της ακαδημαϊκής μάθησης, φημίζεται για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητές του. Έχοντας αποφοίτους 4 πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, κατατάσσεται στην έκτη θέση. Συγκεκριμένα σημειώνει τις πιο υψηλές βαθμολογίες στην απασχόληση των αποφοίτων από τη λίστα των δέκα κορυφαίων πανεπιστημίων.

Νο5. Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ

Ένα από τα πιο φημισμένα Πανεπιστήμια, με απέραντο πλήθος επιστημονικών κλάδων και κυριαρχία στην επιστημονική έρευνα, κατατάσσεται σε αυτή τη θέση για το 2019. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου με τους αποφοίτους και οι μετέπειτα σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και αποφοίτων αποδεικνύουν την επιτυχία αυτή.

Νο4. Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ειδικότερα, σημειώνει ιδανικές βαθμολογίες με βάση την υπόληψη των εργοδοτών και τα συμπεράσματα των υποτρόφων. Αυτό φαίνεται από την αποφοίτηση οκτώ προέδρων των ΗΠΑ, πολλών αρχηγών ξένων κρατών καθώς και 62 δισεκατομμυριούχων εν ζωή.

Νο3. Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA)

Τοποθετείται στην τρίτη θέση και αποτελεί ένα από τα καλύτερα στον κόσμο για τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις τέχνες, τα μαθήματα των ΜΜΕ, την εκπαίδευση και άλλα πολλά. Η πρόσληψη των αποφοίτων αυτού του Πανεπιστημίου είναι μεγάλη, γι’ αυτό και οι υπότροφοι δίνουν εν τέλει πολύ καλές κριτικές.

Νο2. Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Βρίσκεται στη Silicon Valley, όπου έχουν τα γραφεία τους κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας, όπως η Google. Το Πανεπιστήμιο αυτό σημειώνει πέντε υψηλές βαθμολογίες σύμφωνα με την υπόληψη των εργοδοτών, τη συνεργασία με τους εργοδότες και τα σχόλια των αποφοίτων.

Νο1. Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT)

Ιδρύθηκε το 1861 και λαμβάνει την πρώτη θέση. Σημειώνει πέντε κορυφαίες υψηλές βαθμολογίες βάσει της υπόληψης των εργοδοτών και των συμπερασμάτων των αποφοίτων. Πλήθος πολιτικών, επιχειρηματιών και επιστημόνων προέρχονται απ’ αυτό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν και ο διάσημος επιχειρηματίας Μοχάμεντ Χαντίντ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!