Πώς να δημιουργήσεις καλές εργασιακές σχέσεις στην νέα σου δουλειά

της Δώρας Τόμτση

Οι θετικές σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικής επιτυχίας κάθε ατόμου. Είναι λογικό ότι ένα καλό εργασιακό κλίμα χωρίς εντάσεις και διαμάχες οδηγεί σίγουρα σε αυξημένη επίδοση και στη συνολική εργασιακή ικανοποίηση.

Παρακάτω θα παρουσιαστούν πέντε συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα για να δημιουργήσει καλές εργασιακές σχέσεις με τους νέους συναδέλφους του.

  1. Να είσαι ειλικρινής για να υπάρχουν καλές εργασιακές σχέσεις

Είναι πολύ σημαντικό να εκπληρώνεις όλες τις υποχρεώσεις σωστά και να παραδίδεις την δουλειά εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών. Ίσως είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χαλάσεις την φήμη σου αλλά και να βλάψεις τις εργασιακές σχέσεις σου, το να μην έχεις την δυνατότητα να ανταποκριθείς με επιτυχία σε μια δουλειά που σου ανατέθηκε. καλές εργασιακές σχέσεις

Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός με τους νέους συναδέλφους σου και να ζητήσεις την βοήθεια τους. Είναι αρκετά προτιμότερο να είσαι ειλικρινής από το να φανείς αναξιόπιστος και να πεις ψέματα.

  1. Πρόσφερε την βοήθεια σου σε όποιον χρειαστεί χωρίς να σου ζητηθεί

Η ειλικρινής διάθεση για βοήθεια είναι κάτι που όλοι εκτιμούν και ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχύσεις τις εργασιακές σου σχέσεις. Φρόντισε να είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις χρόνο με υπομονή και καλή διάθεση για τους συναδέλφους σου.

Όσο είναι αρχή οι νέοι εργαζόμενοι έχουν λιγότερη δουλειά και όχι τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας. Άρα, όπου έχεις την δυνατότητα πρόσφερε την βοήθεια σου χωρίς να περιμένεις να σου την ανταποδώσει.

Είναι λογικό κάποια στιγμή να τύχει και να μην μπορείς να προσφέρεις άμεσα βοήθεια. Σε αυτή τη περίπτωση φρόντισε να ενδιαφερθείς για το πρόβλημα του συναδέλφου σου με την πρώτη ευκαιρία.

  1. Αφιέρωσε χρόνο σε όλους όχι μόνο σε ανώτερα στελέχη

Είναι πολύ πιθανό να μπεις στην διαδικασία να αφιερώσεις όλο σου τον χρόνο προσπαθώντας να εντυπωσιάσεις ανώτερα στελέχη και να μην ασχοληθείς καθόλου με τους υπόλοιπους συναδέλφους σου. Φρόντισε να κάνεις τέλεια την δουλειά σου σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και εννοείται για οποιοδήποτε λόγο να μην επιφέρεις αρνητικές συνέπειες στους συνεργάτες σου.

Πρέπει να έχεις κατά νου ότι η επαγγελματική σου φήμη επιτυγχάνεται από όλα τα επίπεδα και όχι μόνο από ανώτερα στελέχη.

  1. Να είσαι θετικός για να δημιουργήσεις καλές εργασιακές σχέσεις

καλές εργασιακές σχέσεις Πολύ σημαντικό είναι να διατηρείς μια θετική στάση απέναντι σε όλους τους συναδέλφους και να μην κάνεις διαχωρισμούς. Η σκληρή δουλειά, η ειλικρίνεια και η θετική επαγγελματική συμπεριφορά είναι τα σημεία που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς επαγγελματικά και να μην εμπλακείς σε κανένα κουτσομπολιό μέσα στην δουλειά σου.

  1. Ανάδειξε τον εαυτό σου στις επαγγελματικές συναντήσεις

Οι σχέσεις με τους συναδέλφους σου δεν θα πάνε πολύ μακριά αν δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός στην εργασία σου. Για να αποδείξεις την αξία σου ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα από τις επαγγελματικές συναντήσεις που θα σου δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσεις ένα project το οποίο σου ανατέθηκε.

Η καλή απόδοση είναι ένα βασικό στοιχείο για χτίσεις ισχυρές σχέσεις με τους συνεργάτες σου.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!