Πρακτική άσκηση στα γραφεία του ΝΑΤΟ

Της Μαρίας Παπακοσμά

Συμβάσεις πρακτικής μαθητείας προκήρυξε ο διεθνής οργανισμός NATO με διάρκεια 6 μηνών και περίοδο έναρξης το μήνα Σεπτέμβρη. Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων, οι οποίες κατατίθενται ηλεκτρονικά, είναι η 18η Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που οι σπουδές τους σχετίζονται με ζητήματα ασφάλειας, Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις, Πληροφορική, Μετάφραση, Δημοσιογραφία ενώ επίσης απευθύνεται σε Αεροναυπηγούς και Μηχανικούς και φοιτητές με σπουδές στα Οικονομικά και σε τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Η ανεξάρτητη έρευνα και ανάλυση αποτελεί μέρος της μαθητείας γι΄αυτό απαραίτητη προϋπόθεση της επιλογής είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει 2 ακαδημαϊκά έτη σπουδών και οι απόφοιτοι να έχουν πάρει το πτυχίο τους έως 12 μήνες νωρίτερα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να κατέχουν επάρκεια σε μία από τις δύο επίσημες γλώσσες του ΝΑΤΟ, αγγλικά ή γαλλικά. Γνώση περισσότερων γλωσσών θα θεωρηθεί ως επιπλέον προσόν.

Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται περίπου στα 800 ευρώ ενώ καλύπτονται και τα έξοδα του ταξιδιού μέχρι το ποσό των 1200 ευρώ.

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή μιας σελίδας όπου οι αιτούντες πρέπει να παρουσιάσουν τα κίνητρα και τις προσδοκίες για την πρακτική τους.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν ένα εισαγωγικό και πληροφοριακού περιεχομένου σεμινάριο. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους οι ασκούμενοι θα συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρακτική δεν συνδέεται άμεσα με πρόσληψη εργασίας μετά το πέρας του εξαμήνου. Παρ΄όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες ανάγκες και συνθήκες να δημιουργηθούν ευκαιρίες για ενδεχόμενη μελλοντική απασχόληση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό link.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!