Πάρε και εσύ μέρος στο Συνέδριο EUropa.S. 2018

της Γιολάντας Τσαβδάρη

Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου στη θέση ενός Ευρωβουλευτή, Αρχηγού κράτους ή Υπουργού Οικονομικών της ΕΕ; Θα ήθελες έστω και για λίγες μέρες να λειτουργήσεις ως Ευρωπαίος Επίτροπος, Δικαστής ή Συνήγορος, Δημοσιογράφος, Μεταφραστής ή Μέλος του Επικουρικού Προσωπικού; Η ευκαιρία που ζητάς προσφέρεται από το Συνέδριο EUropa.S. 2018.

Πρόκειται για μία διοργάνωση του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.), για 9η συνεχόμενη χρονιά και αφορά την προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων στα Βαλκάνια. Αρωγός της διοργάνωσης είναι η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και μια σειρά φορέων δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα.

Σε ατμόσφαιρα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, σε ελληνικό ωστόσο έδαφος, το συνέδριο Europa.S. πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τόσο προπτυχιακών, όσο και μεταπτυχιακών φοιτητών. Το εγχείρημα επικυρώνεται ως προς την επιστημονικότητα και την πιστότητα της προσομοίωσης από την ομάδα των Επιστημονικών Υπευθύνων του συνεδρίου.

Στόχος

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την ικανότητα και την εμπειρία να διαπραγματεύονται σε ένα περιβάλλον που κατακλύζεται από αντικρουόμενα συμφέροντα. Επιπλέον, θα αποκομίσουν βιωματική γνώση για τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους. Τελικός στόχος του συνεδρίου, είναι να ληφθεί μια κοινή απόφαση για τον καλύτερο τρόπο προώθησης της εξέλιξης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, έπειτα από συνεχείς διαπραγματεύσεις.

Πληροφορίες

Το συνέδριο EUropa.S. διοργανώνεται φέτος στις 30 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2018 και λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς από το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.  Η γλώσσα της εργασίας πρέπει να είναι η αγγλική και η γαλλική (για την επιτροπή DROI). Κάθε συμμετέχων θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι και 28/2/2018.

Αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το EUropa.S. 2018 στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.europas.irtea.gr.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων και την ομάδα του Secretariat του συνεδρίου, στο e-mail: europas.irtea@gmail.com και τηλ: 2130250217.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!