Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας

Της Αργυρώς Κασώτη

Ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει μέσω του προγράμματος ΑΚΜΗ INVATION PROJECT και του 1ου Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας στην δημιουργία μιας πλατφόρμας μέσω της οποίας θα αναδείξει νέες, ολοκληρωμένες, καινοτόμες, δημιουργικές και πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες

Νέοι σπουδαστές ή απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΜΚΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μέχρι 24 ετών καλούνται να προβάλουν και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα μέσω της συμμετοχής τους στον Διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν κυρίως τον Τουρισμό, την Τεχνολογία, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, τις Υπηρεσίες Υγείας, την Βιομηχανία- Μεταποίηση- Μόδα, την Πράσινη Επιχειρηματικότητα και τέλος την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Οι ομάδες που θα διακριθούν θα είναι έξι και θα πρέπει να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση. Οι επιτυχόντες θα λάβουν εκπαίδευση κυρίως σε θέματα, που αφορούν τον Σχεδιασμό και την Μεθοδολογία, την Κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου, τον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό, το Startup Funding και τέλος την Παρουσίαση Επιχειρηματικών Ιδεών σε Κοινό.

Οι έξι επιλαχόντες θα κληθούν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε μια ειδική εκδήλωση, όπου θα μελετηθούν case studies επιτυχημένων Startup. Τέλος, επιτυχημένοι start uppers θα αξιολογήσουν τους υποψήφιους και θα επιβραβεύσουν τις τρεις από τις έξι επιχειρηματικές προτάσεις.  Οι νικητές θα έχουν την δυνατότητα να δουν την ιδέα τους να μεγαλώνει και να παίρνει σάρκα και οστά μέσω της δωρεάν παραχώρησης επαγγελματικού χώρου για έξι μήνες, καθώς επίσης και από την συμμετοχή τους σε επιχειρηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών που προσφέρει το Impact Hub Athens. Επίσης, θα κερδίσουν δωροκάρτες αξίας 2.000 ευρώ από την διεθνή αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ .

Είσαι σπουδαστής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου; Διάβασε περισσότερα εδώ.

Έχεις δημιουργήσει την δική σου ολοκληρωμένη καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα; Συμπλήρωσε την φόρμα συμμετοχής εδώ.

Μη χάνετε την ευκαιρία και δηλώστε τώρα συμμετοχή για να δείτε και τη δική σας επιχειρηματική ιδέα να γίνεται πραγματικότητα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!