Εκδήλωση για τις σπουδές στη Γαλλία

Της Ευγενίας Πάταρα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά εκδήλωση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις σπουδές στη Γαλλία. Για δύο ημέρες, 19 και 20 Φεβρουαρίου, το Grèce France Talents 2016 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσεις εκπροσώπους των γαλλικών πανεπιστημίων και να ανταλλάξεις τις εμπειρίες σου με φοιτητές που πραγματοποίησαν μέρος ή το σύνολο των σπουδών τους σε κάποια γαλλική πόλη.

Η εκδήλωση διαρθρώνεται σε τρία μέρη:

Στρογγυλή Τράπεζα: “Τα soft skills, για να κάνετε τη διαφορά στην αγορά εργασίας”

CocktailNetworking του Δικτύου Grèce France Alumni

Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία Campus France

σπουδές στη ΓαλλίαΠιο αναλυτικά, στη στρογγυλή τράπεζα «Τα  soft skills, για να κάνετε τη διαφορά στην αγορά εργασίας» θα συζητηθούν οι νέες επαγγελματικές απαιτήσεις στον γεμάτο ανατροπές εργασιακό χώρο. Ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες στην πρόσληψη προσωπικού αλλά και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα αναλύσουν την έννοια και τη σημασία των soft skills, των μη ακαδημαϊκών δεξιοτήτων που αποτελούν απαραίτητο στοιχείο για την πρόσληψη και την επιτυχία των νέων σήμερα.

Η στρογγυλή τράπεζα θα λάβει χώρα στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, στις 19 Φεβρουαρίου 2016 στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει και ταυτόχρονη μετάφραση. Τις συζητήσεις θα συντονίζει η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Μετά τη στρογγυλή τράπεζα θα ακολουθήσει το CocktailNetworking του Δικτύου Grèce France Alumni,δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντήσουν τα μέλη των συλλόγων των Ελλήνων alumni, να συνεχίσουν τη συζήτηση με τους συμμετέχοντες της στρογγυλής τράπεζας και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των Ανώτατων Γαλλικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που θα βρίσκονται στην Αθήνα για την Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Αν έχετε σπουδάσει στη Γαλλία, αν έχετε κάνει πρακτική άσκηση ή αν σκοπεύετε να κάνετε κάτι από τα δύο, να η ευκαιρία να ενημερωθείτε πλήρως από τους άμεσα εμπλεκόμενους με την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Το cocktail θα λάβει χώρα στο café Paris-Athènes του Γαλλικού Ινστιτούτου στις 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.30’. Η είσοδος γίνεται κατόπιν εγγραφής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Εγγραφείτε ηλεκτρονικά εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: alumni@ifa.gr

Τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης ακολουθεί η Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία Campus France, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες των Ελλήνων φοιτητών σχετικά με τις σπουδές τους σε ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα γαλλικά πανεπιστήμια. 28 δημόσια Πανεπιστήμια, Ανώτατες Σχολές (grandes écoles) διοίκησης επιχειρήσεων και μηχανικών της Γαλλίας αλλά και το θεματικό Ψηφιακό Πανεπιστήμιο UVED (Εικονικό Πανεπιστήμιο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης) θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση για να αναλύσουν το ευρύ φάσμα των προγραμμάτων σπουδών τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκόμενων φοιτητών και μαθητών.

Συμμετέχουν:

Πανεπιστήμια: Université d’Artois, Université Grenoble 3, Université Jean Moulin Lyon 3, Université Lyon 2, Université Paris 2 Panthéon-Assas, Université Paris Sorbonne, Université Paul Valéry Montpellier 3, Université de Perpignan Via Domitia, Université Rennes 2, Université de Nice – Sophia Antipolis, Université de Limoges


Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων / Business Schools:  EDHEC Business School, ESC Rennes School of Business, HEC Paris, ICN Business School, IESEG School of Management, ISG Business School, KEDGE Business School, Audencia Business School, ESSEC Business School    


Πολυτεχνεία: ECAM Lyon, Ecole Centrale Marseille, ENSIEE Ecole Nationale Supérieure d’Informatique pour l’Industrie et l’Entreprise, INSA Rouen, INSA Toulouse, MINES ParisTech – Centre de Robotique, CESI Ecole d’ingénieurs

Σχολές ΤεχνώνSustainable Design School, Groupe EAC Ecole de management en art, culture, luxe

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Έκθεσης έχει ως εξής:

11.00’: Προπτυχιακές Σπουδές

12.30’: Στρογγυλή Τράπεζα: Επιλέξτε τη Γαλλία: ένα εφαλτήριο για το μέλλον

14.30’: Το θεματικό Ψηφιακό Πανεπιστήμιο UVED (Εικονικό Πανεπιστήμιο Περιβάλλοντος και
Αειφόρου Ανάπτυξης)

16.30’: Μεταπτυχιακές Σπουδές

Η Έκθεση θα λάβει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στις 20 Φεβρουαρίου 2016 από τις 10.00’ έως τις 18.00’. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά χρειάζεται να κάνετε ηλεκτρονικά την προεγγραφή σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: athenes@campusfrance.org

Η διήμερη εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε τον κόσμο των γαλλικών πανεπιστήμιων και να εξοικειωθείτε με τη δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία πριν μεταβείτε στη χώρα για τις σπουδές σας. Μην το χάσετε!

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Σίνα 31, Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 3398600

Fax: +30 210 3646873

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!