#FoitiTips: Πώς να διοργανώσεις ένα επιχειρηματικό event

της Αύρας Μπακούρου

Ήρθε η ώρα να διοργανώσεις το πρώτο σου επιχειρηματικό event; Έχεις αγχωθεί και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Παρακάτω θα βρεις μερικά tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι πρέπει να προσέξεις και που να δώσεις βάρος:

Ποιός είναι ο στόχος;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, είναι το γιατί θα πραγματοποιηθεί αυτό το event. Ο σκοπός πρέπει να είναι ένας και ξεκάθαρος. Αυτό αφορά κάθε είδους εκδήλωση, όσο μεγάλη ή μικρή μπορεί να είναι.

Target Group

Όταν λοιπόν, εσύ και η υπόλοιπη ομάδα, αποφασίσετε τον παραπάνω σκοπό, το δεύτερο βήμα είναι να δείτε το target group στο οποίο απευθύνεστε. Από αυτό θα εξαρτηθεί το venue, το είδος του event, το περιεχόμενο, ακόμη και οι χορηγοί του.

Making a plan

Το τρίτο βήμα, είναιι να φτιάξεις ένα οργανωμένο και αναλυτικό πλάνο. Πρόγραμμα, περιεχόμενο, υλικά που χρειάζεσαι, πιθανοί συνεργάτες, social media plan, υπευθυνότητες κάθε μέλους της ομάδας! Μόνο έτσι θα έχεις μία ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό σου για όλα τα βήματα που θα ακολουθήσεις στη συνέχεια.

Θέλεις να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους delegates του event; Tότε μην σκέφτεσαι σαν διοργανωτής, αλλά σαν προσκεκλημένος! Από τη στιγμή που θα πατούσες το πόδι σου σε μία εκδήλωση, τι θα ήθελες να δεις; Πώς άραγε πρέπει να ξεκινήσει για να σου τραβήξει το ενδιαφέρον; Ποιο συναίσθημα θέλεις να αποκομίσεις όταν πλέον θα έχεις φύγει; Τι είδους φαγητό θα ήθελες να δοκιμάσεις κατά τη διάρκεια των happy hours; Αυτές οι σκέψεις θα σε οδηγήσουν στο σωστό αποτέλεσμα.

Τα οικονομικά σου

Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να δώσεις βάρος είναι το budget. Δες μέχρι που σε παίρνει να ξοδέψεις και να έχεις υπ’όψιν σου ότι το τελικό σύνολο είναι πάντοτε πιο πάνω από όσο έχεις υπολογίσει. Αν πάραυτα επιμένεις να διοργανώσεις κάτι πάνω από τις οικονομικές σου δυνάμεις, ξεκίνα να επικοινωνείς με εν δυνάμει χορηγούς, πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία του event.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!