Υποτροφίες για το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα
του Κωνσταντίνου Κουντουριώτη

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, χορηγούν 2 (δύο) υποτροφίες ύψους 5.025$. Η μία παρέχεται από το Κ.Ε.Σ, ενώ η άλλη από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ποιους αφορά

Οι δύο υποτροφίες προσφέρονται σε φοιτητές τρίτου προπτυχιακού έτους και άνω ή μεταπτυχιακούς φοιτητές Α’ κύκλου έως και 26 ετών, που φοιτούν στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών της Πάτρας και τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Αγρινίου.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Harvard. Ξεκίνησε το 2002 και συμμετέχουν σε αυτό φοιτητές από το Harvard, καθώς και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη από 23 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2018. Οι δραστηριότητες στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν ένα σεμινάριο κάθε εβδομάδα με καθημερινές συναντήσεις Δευτέρα – Πέμπτη, με εβδομαδιαίες εργασίες αλλά και τελικές. Οι φοιτητές θα έχουν και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκδρομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα πάρουν την επίσημη τελική βαθμολογία τους από το Harvard. Τα χρήματα της υποτροφίας καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς, ημιδιατροφής (2 γεύματα), οργανωμένων εκδρομών και, φυσικά, των διδάκτρων.

Προϋποθέσεις και Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι λήπτες χρειάζονται:

  • Να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, δηλαδή, Πιστοποιητικό αγγλικών τουλάχιστον επιπέδου First Certificate (Lower).
  • Να έχουν ικανότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου
  • Να στείλουν βιογραφικό σημείωμα που να περιέχει ηλεκτρονική διεύθυνση
  • 2 (δύο) συστατικές επιστολές από διδάσκοντες
  • Ένα σύντομο σημείωμα για την αιτιολόγηση της αίτησης (προεραιτικά)
  • Να πληρώσουν ένα κόμιστρο συμμετοχής της αξίας των 50$

Για την επιλογή των υποτρόφων η διαδικασία θα είναι κοινή και για τα 2 τμήματα και οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσου μια μόνο φορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τελευταία μέρα υποβολής είναι η Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης) σε κλειστό φάκελο. Η αίτηση συμμετοχής θα συνοδεύει εξωτερικά τον κλειστό φάκελο.

Αρμόδια: Μαρίζα Χαραλαμποπούλου, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

Τηλέφωνο: 2610-997987

Email: intern.rel@upatras.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!