Υποτροφίες για Ναυτιλιακές Σπουδές από τον Ελληνικό Εφοπλισμό ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ
της Αθηνάς Δημητρού

Η ναυτιλία αποτελεί τον πιο δυναμικό και εξωστρεφή κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με συνολική εισφορά 7% επί του ΑΕΠ, είτε πρόκειται για την εμπορική είτε για την επιβατηγό ναυτιλία. Οι σπουδαστές των Ναυτιλιακών έρχονται σε επαφή με το διαρκώς μεταλλασσόμενο παγκοσμιοποιημένο ναυτιλιακό περιβάλλον και μπορούν να αποκτήσουν απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να σταδιοδρομήσουν σε ναυτιλιακές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διότι, οι σπουδές σε αυτόν τον κλάδο έχουν πολλά πλεονεκτήματα, με πρώτιστο την γρήγορη απορρόφηση στην αγορά εργασίας, εφόσον ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της μεταφορικής ικανότητας (DWT), σύμφωνα με στοιχεία της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τα Εμπόριο και την Ανάπτυξη και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

Η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αποτελεί τον φορέα κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχοντας λοιπόν, στο πλαίσιό της την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, προσφέρει πέντε (5) υποτροφίες, 15.000 ευρώ η καθεμία. Οι υποτροφίες αυτές αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές, προ- διδακτορικού επιπέδου, μονοετούς φοίτησης. Το αντικείμενο σπουδών είναι σε φορείς σχετικούς με την Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σε Πανεπιστήμια εντός και εκτός της Ελλάδας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • Να είστε κάτοχοι Πτυχίου ή Διπλώματος Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή ισότιμου της αλλοδαπής, με βαθμό πτυχίου από επτάμισι (7,5) και άνω.
  • Ημερομηνία Γέννησης από το 1988 και μετά.
  • Να έχετε ατομικό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 25.000 ευρώ.
  • Να έχετε οικογενειακό συνολικό δηλωθέν εισόδημα των γονέων μικρότερο των 50.000 ευρώ.
  • Οι σπουδαστές των προγραμμάτων υποχρεώνονται να παρακολουθούν πλήρως και όχι μερικής ή εξ ` αποστάσεως.

Εάν οι υποψήφιοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι απαραίτητο για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να υποβληθούν ως την 31η Μαρτίου, να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα: syn-enosis.gr ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 4291300-2. Τέλος, χρειάζεται οπωσδήποτε να κατεβάσουν:

  • Την Αίτηση Συμμετοχής Προγραμμάτων Υποτροφιών.
  • Την φόρμα Προκήρυξης Υποτροφιών.
  • Τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα Δικαιολογητικά.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!