Υποτροφίες για Πρωτοετείς από τα Λουτρά Μυτιλήνης

της Μαρίας Λεβάντη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Πέτρου Μάνδρα αποφάσισε την χορήγηση δύο υποτροφιών. Η ευκαιρία αυτή προσφέρεται αποκλειστικά σε πρωτοετείς φοιτητές Α.Ε.Ι. καταγόμενους από το δημοτικό διαμέρισμα Λουτρών Δήμου Μυτιλήνης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Πρωτοετείς από Λουτρά Μυτιλήνης: Όροι και Προϋποθέσεις 

  • Βεβαίωση του Λυκείου από το οποίο αποφοίτησε ο ενδιαφερόμενος, σχετικά με τον βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Βεβαίωση εγγραφής σε οποιδοδήποτε Α.Ε.Ι.
  • Πιστοποιητικό ποινικού Μητρώου και Εισαγγελίας ότι δεν διώκεται ποινικά
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί η καταγωγή του υποψηφίου από το δημοτικό διαμέρισμα Λουτρών Δήμου Μυτιλήνης.
  • Υπεύθυνη δήλωση ενδιαφερομένου ότι δεν απολαμβάνει άλλη υποτροφία, από οποιονδήποτε άλλο φορέα

Διάρκεια Υποτροφιών

Η υποτροφία χορηγείται επί 9 μήνες για κάθε έτος σπουδών ξεχωριστά (1/10-30/6), είναι 135 ευρώ μηνιαίως και λήγει με το τέλος των κανονικών σπουδών της σχολής στην οποία σπουδάζει ο εκάστοτε υπότροφος από τα Λουτρά Μυτιλήνης

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

Οι σχετικές αιτήσεις για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο να υποβληθούν το αργότερο μέχρι 12 Μαρτίου 2021, στα γραφεία του Ιδρύματος, οδός Αλκαίου 1, τηλ. 2251029954.

 Διαδικασία Επιλογής Υποψηφίων

Η επιλογή των υποτρόφων από το Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος θα γίνει κατά την κρίση των μελών του και ως πρώτο κριτήριο θα εξετασθεί ο βαθμός πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε περίπτωση όμως ισοβαθμίας θα αποφασιστεί τελικώς βάσει του οικογενειακού εισοδήματος των υποψηφίων από τα Λουτρά Μυτιλήνης.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!