Υποτροφίες ΑΠΘ: Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

της Μυρτώς Ζάρα

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενη με την Έδρα Ευρωπαϊκών Σπουδών ΑΠΘ προκηρύττουν δύο νέες υποτροφίες. Ως κύριο στόχο τους έχουν την ενίσχυση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη των εκθεμάτων του Ιστορικού Αρχείου και των Συλλογών του Μουσείου της. Οι δύο αυτές υποτροφίες ονομάζονται “Αλμπέρτος Ναρ” και “Ανδρέας Σεφιχά” και δέχονται δηλώσεις συμμετοχής έως τις εικοσιοκτώ (28) Φεβρουαρίου 2021.

Απαιτήσεις για την υποτροφία “Ανδρέας Σεφιχά”

Η Ισραηλιτική Κοινότητα ΘεσσαλονίκηςΗ υποτροφία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΕΦΙΧΑ» χορηγεί χρηματικό ποσό ύψους έως χιλίων (1000) ευρώ στον/στην υποψήφιο/υποψήφια. Το άτομο πρέπει να πρόκειται για φοιτητή ή φοιτήτρια εν ενεργεία, σε οποιοδήποτε τμήμα που υπάγεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι ακόλουθες προϋποθέσεις οφείλουν να πληρούνται:

Οι αιτούμενοι/ες θα πρέπει να έχουν διαλέξει και εξεταστεί με επιτυχία, σε οποιαδήποτε εξεταστική περίοδο του έτους, σε δύο (2) ή και περισσότερα μαθήματα της Έδρας Εβραϊκών Σπουδών του ΑΠΘ, με βαθμό τουλάχιστον εννέα (9). Εάν τύχει περίπτωση ισοβαθμίας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν περαιτέρω:

  1. κάποια ενδεχόμενη εκπόνηση εργασίας με αντικείμενο σχετικό με την ιστορία του ελληνικού εβραϊσμού και
  2. ο γενικός μέσος όρος του/της αιτούμενου/ης στα υπόλοιπα μαθήματα. Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα γίνονται δεκτά κατ’ εξαίρεση για να θεωρηθούν ικανά να υποβάλλουν αίτηση, όλα τα άτομα που πληρούν τις ανωτέρω συνθήκες και ταυτόχρονα αποτέλεσαν εν ενεργεία φοιτητές/τριες στη διάρκεια του προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος (2019-20) 

Απαιτήσεις για την υποτροφία “Αλμπέρτος Ναρ”

Η Ισραηλητική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενη με την Έδρα Ευρωπαϊκών Σπουδών ΑΠΘ προκυρήττουν δύο νέες υποτροφίες εώς τις 28/2/2021.Η υποτροφία «ΑΛΜΠΕΡΤΟΣ ΝΑΡ» χορηγεί χρηματικό ποσό ύψους έως τριών χιλιάδων (3000) ευρώ, για πρωτότυπη και ανέκδοτη μελέτη. Αυτή δύναται να εκπονηθεί από υποψήφιους/ες που μπορούν να είναι εν ενεργεία φοιτητές/τριες ή και απόφοιτοι/-ες οποιουδήποτε τμήματος σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ηλικίας μέχρι και τριάντα (30) ετών. Ως εξαίρεση, οι άντρες υποψήφιοι που έχουν εκπληρώσει τα στρατιωτικά τους καθήκοντα και οι γυναίκες που είναι μητέρες, μπορούν να έχουν συμπληρώσει τα τριάντα ένα (31) έτη κατά την προθεσμία κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας. Είναι δυνατόν η επιτροπή αξιολόγησης να προσφέρει υποτροφία κατά την κρίση σε πλέον της μίας μελέτης και αντίστοιχα να αποδώσει το χρηματικό έπαθλο στους/στις επικρατέστερους/-ες υποψήφιους/ες ή/και να προκρίνει την απονομή εύφημης μνείας.

Περαιτέρω πληροφορίες 

Οι αιτήσεις και για τις δύο υποτροφίες μπορούν να υποβληθούν, με τα κατάλληλα δικαιολογητικά, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 στην έδρα Εβραϊκών Σπουδών του ΑΠΘ, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

  • studiesjewish@gmail.com.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στα:

  • studiesjewish@gmail.com
  • geoantoniou@hist.auth.gr

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!