Website Story

Της Ελίζας Σακκά

Το διαδίκτυο είναι το καθημερινό μας εργαλείο, το οποίο μας παρέχει αναρίθμητες δυνατότητες. Δεν περνάει μέρα που να μην ανοίξουμε τον υπολογιστή ή το κινητό μας και να καταφύγουμε σε αυτό είτε για να δούμε τα νέα της ημέρας, είτε για να αναζητήσουμε την απάντηση σε κάποια μας απορία, είτε απλά για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας. Υπάρχουν ορισμένοι κρυμμένοι ή μη θησαυροί, οι οποίοι πολλές φορές μας λύνουν τα χέρια και μπορούν να μας βοηθήσουν με τρόπο που ούτε καν φανταζόμασταν. Πρόκειται για μερικά website που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Duolingo.com

Λατρεύεις τις ξένες γλώσσες και αναζητάς συνεχώς ευκαιρίες για την εκμάθησή τους; Θες να μπορείς να μιλάς εκτός από τις συνηθισμένες και πιο σπάνιες και δύσκολες γλώσσες; Αν η απάντησή σου είναι θετική στις παραπάνω ερωτήσεις, τότε αυτό το site είναι ό, τι χρειάζεσαι. Παρέχει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, όπου μπορείς να επιλέξεις τη γλώσσα που επιθυμείς μέσα από μία μεγάλη ποικιλία γλωσσών και να καθορίσεις εσύ το ρυθμό εκμάθησης. Τα μαθήματα είναι σαν παιχνίδι με ευχάριστες ασκήσεις και κίνητρα να συνεχίσεις.

Openculture.com

Πρόκειται για ένα website που απευθύνεται σε όσους αγαπούν την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Παρέχει δωρεάν online μαθήματα, δωρεάν ταινίες, βιβλία και πολλές άλλες δυνατότητες. Θέλει χρόνο για να το εξερευνήσεις, γιατί ο όγκος των πληροφοριών είναι μεγάλος. Ωστόσο, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε κάτι που μπορεί να αποδειχθεί εποικοδομητικό και -γιατί όχι- διασκεδαστικό.

Openlibrary.org + bookworm.gr + goodreads.com

Τα website των βιβλιοφάγων. Αν η λογοτεχνία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου και η ανάγνωση βιβλίων ο αγαπημένος σου τρόπος να χαλαρώνεις, τότε αν δεν τα ξέρεις ήδη αυτά τα site, ήρθε η ώρα να τα επισκεφθείς. Στο πρώτο θα βρεις αμέτρητους τίτλους βιβλίων στα Αγγλικά για όλα τα ενδιαφέροντα και όλα τα γούστα, αποκλείεται να μη βρεις αυτό που ψάχνεις. Το δεύτερο είναι ουσιαστικά μία λέσχη βιβλίου. Αφορά ελληνική λογοτεχνία, ορίζεται το βιβλίο που θα διαβαστεί και στη συνέχεια οργανώνονται συναντήσεις με σκοπό να συζητηθεί. Το τρίτο website είναι η λύση για όσους δεν ξέρουν τι να διαβάσουν. Παρέχει συμβουλές, προτάσεις και κυρίως κριτικές βιβλίων. Αν, λοιπόν, δυσκολεύεσαι να επιλέξεις τον επόμενο τίτλο στα Αγγλικά, επισκέψου αυτό το site και δε θα απογοητευτείς. Μπορείς να κατεβάσεις και την εφαρμογή και να ενημερώνεσαι συνεχώς.

Prepare.gr

Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση είναι αναγκαίες τη σημερινή εποχή που η ανεύρεση εργασίας είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού, πολλοί ψάχνουν, αλλά μόνο ένας βρίσκει τελικά. Και για να είσαι εσύ αυτός ο ένας, πρέπει το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει. Πώς θα γίνει αυτό; Πρέπει να γίνεται αντιληπτό ότι γνωρίζεις το αντικείμενο με το οποίο θες να ασχοληθείς και συνεχώς ενδιαφέρεσαι να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου. Το prepare.gr είναι το κατάλληλο site για να μη χάνεις ευκαιρίες σεμιναρίων για όλα τα αντικείμενα και όλες τις ανάγκες.

Coursera.org

Μια έγκυρη και γνωστή πλατφόρμα δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων σε συνεργασία με πανεπιστήμια εγνωσμένου κύρους. Εκεί μπορείς να βρεις μαθήματα για ό, τι σε ενδιαφέρει και να αποκτήσεις γνώσεις που δεν περίμενες! Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα να πιστοποιηθούν οι γνώσεις σου μέσω της απόκτησης μιας βεβαίωσης παρακολούθησης.

Phdtheses.ekt.gr

Πρόκειται για ένα πολύ εύχρηστο website που απευθύνεται σε όσους αναζητούν διδακτορικές διατριβές. Η βάση δεδομένων είναι πολύ μεγάλη και η αναζήτηση διευκολύνεται μέσω των εργαλείων που παρέχονται από την ιστοσελίδα.

Sygkatoikos.gr

Είναι αυτό που λέει το όνομά του. Αν ψάχνεις για συγκάτοικο για να μοιράζεσαι τα έξοδα σου, αλλά και για παρέα, το sygkatoikos.gr μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχός σου. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο site, στο οποίο μπορείς να καταφύγεις κατά την αναζήτησή σου.

Τα παραπάνω website είναι μόνο μερικά από τα αμέτρητα που υπάρχουν και μπορούν να σου λύσουν τα χέρια. Δοκίμασε τα και βρες αυτό που σου ταιριάζει. Πιθανότατα κάποιο από αυτά είναι αυτό που ψάχνεις!