web design

Το web design για ένα ενδιαφέρον blog 

του Ανδρέα Φράγκου 

Η επιχειρηματική ανάπτυξη περνά μέσα από την απήχηση και την επιτυχία της εταιρικής ιστοσελίδας. To web design πρόκειται για επιστήμη και τέχνη ταυτόχρονα, που καλείται να υπηρετήσει το όραμα της επιχείρησης και να ικανοποιήσει προσδιορίσιμους, ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους.

 Έρευνα αγοράς

web designΠρωταρχικό βήμα για ένα επιτυχημένο web design, είναι μια ευρεία έρευνα αγοράς με έμφαση στον ανταγωνισμό. Συνεπώς, απαραίτητη είναι η αξιολόγηση των ανταγωνιστών και αυτού που προσφέρουν. Παράλληλα, ένα καλό παράδειγμα δομής και ύφους, αποτελούν  οι δημοφιλείς ιστοσελίδες ανεξαρτήτως τομέα. Η σχέση αιτίου-αιτιατού ισχύει στη δημοτικότητα, επομένως παρέχουν χρήσιμα στοιχεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε.

Εικονογράφηση

Το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζεται πρώτα με τις εικόνες και το γραφικό περιβάλλον. Καθετί που αναφέρουμε πρέπει να συνοδεύεται με ευχάριστες και ελκυστικές εικόνες. Ειδικότερα, τα άρθρα και τα νέα καλό θα ήταν να έχουν τη μορφή μιας σύντομης και τεκμηριωμένης παρουσίασης, τόσο καλά διατυπωμένης και εικονογραφημένης που ο χρήστης θα θέλει να επισκεφτεί και πάλι την ιστοσελίδα.

Φωτογραφίες και βίντεο

Πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Αν και υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες που προσφέρουν δωρεάν υλικό, είναι σημαντικό να μην γίνεται καμία έκπτωση στην αισθητική, καθώς αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό. Διαλέγουμε καθαρές εικόνες με ενδιαφέρον και πρωτότυπο περιεχόμενο που συμβαδίζουν με το ύφος της ιστοσελίδας.

Web Design: Εργονομία

Το να είναι εύκολη η πλοήγηση είναι ένα αναγκαίο βήμα που χρειάζεται προετοιμασία και συγκριτική ανάλυση. Ο χρήστης, πρέπει να οδηγείται εκεί που θέλει, χωρίς κόπωση και δυσκολία. Τα παράθυρα και τα κλικ πρέπει να είναι εύστοχα διαμορφωμένα, διευκολύνοντας και ηλικιωμένους χρήστες ή άτομα με προβλήματα υγείας.

Σημαντικά άρθρα

Μια ιεράρχηση των κειμένων είναι μια καλή ιδέα. Χρειάζεται να φαίνεται άμεσα αυτό που κερδίζει το ενδιαφέρον και να βρίσκεται σε περίοπτη θέση ό,τι μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Θεματικές, επίκαιρες ειδήσεις, καινοτόμα άρθρα και προσφορές είναι η βάση.

Αλληλεπίδραση με το κοινό

Μια πολύ καλή ιστοσελίδα δεν αρκείται σε μια εμφανίσιμη και ισορροπημένη παρουσίαση. Μιλά στην καρδιά και στην ψυχή του χρήστη και χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης. Τα σχόλια των αγοραστών για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα είναι η καλύτερη εγγύηση για νέους πελάτες. Μια μικρή έρευνα με ένα απλό ερωτηματολόγιο προς τους χρήστες είναι θετικό στοιχείο για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία.

Web Design: Εμπειρία χρήστη

Φυσικά, πέρα των αντικειμενικών πληροφοριών, μετράει όλο το πακέτο που προσφέρεται, και ιδιαίτερα η εμπειρία που αποκτά κανείς όσο αφιερώνει χρόνο στην πλοήγηση της ιστοσελίδας. Χρειάζεται να εμπνέεται ένα αίσθημα ικανοποίησης προς τον πελάτη και να αναπτύσσεται οικειότητα και άνεση στην επικοινωνία. Ουσιαστικά, πάντα πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο σκοπός της επιχείρησης και αυτό που κερδίζει ο χρήστης αν παραμείνει κι άλλο στην πλοήγηση. Είναι ένα ταξίδι αυτό που κάνει, και αυτός και η επιχείρηση, το οποίο περνά από μερικούς κοινούς σταθμούς και εκτυλίσσεται ερήμην και των δύο. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα εκτεταμένο δίκτυο πελατών που ξέρει ότι είμαστε ένα αξιόπιστο σημείο αναφοράς.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!