Study Abroad: Our Services

Γεια σου!!!

Για να επέλεξες την καρτέλα αυτή, σημαίνει ότι σκέφτεσαι τις σπουδές στην Ολλανδία. Συγχαρητήρια!! Έχεις κάνει άριστη επιλογή όσον αφορά τη χώρα και μπορείς να δεις γιατί, στην αντίστοιχη καρτέλα.

Εδώ μπορείς να μάθεις τα πάντα για την όλη διαδικασία μέχρι να μεταβείς στη χώρα αυτή.

Παρακάτω έχουμε τοποθετήσει τις υπηρεσίες μας με τη μορφή ερωτήσεων- απαντήσεων, προς διευκόλυνσή σου.

Αποφάσισα ότι θέλω να κάνω Master στην Ολλανδία. Ποιο είναι το πρώτο βήμα;

Σίγουρα έχεις κάποια ανησυχία, καθώς βρίσκεσαι στην αρχή, αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έτσι δεν είναι; Συγχαρητήρια, λοιπόν, για την απόφασή σου! Είναι πολύ σημαντικό που την πήρες. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσεις ποιος είναι ο κλάδος στον οποίο θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό, καθώς επίσης και το κατάλληλο πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό, θα πρέπει να προχωρήσεις με το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Μάντεψε!! Εάν επιλέξεις εμάς για τη μετάβασή σου στην Ολλανδία, το τεστ μπορείς να το κάνεις ΔΩΡΕΑΝ!

Πώς γίνεται το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού; Είναι απαραίτητο, ακόμα και αν αισθάνομαι ότι έχω βρει τι είναι αυτό που θέλω να κάνω;

Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού γίνεται στο γραφείο μας και σου παρουσιάζουμε τα αποτελέσματά του μέσα από μελέτη και συζήτηση μαζί σου. Φυσικά, εάν αισθάνεσαι σίγουρος για αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις, αυτό είναι καλό σημάδι για εσένα, ωστόσο μια αναλυτική μελέτη και διερεύνηση των βιωμάτων, των μελλοντικών σου στόχων, καθώς επίσης και η γνώμη των ειδικών θα σε ωφελήσει σίγουρα. Συγκεκριμένα, θα σε κάνει να σιγουρευτείς εμπεριστατωμένα για την επιλογή σου ή να ανακαλύψεις κάτι που δεν γνώριζες είτε για τον εαυτό σου είτε για κάποιον κλάδο που μπορεί να είναι καλός για εσένα είτε για κάποιο πανεπιστήμιο, οι σπουδές στο οποίο θα μπορούσαν να σου προσφέρουν πολλές διεξόδους. Άρα, κατά τη γνώμη μας, η διεξαγωγή του τεστ είναι απαραίτητη, καθώς συνδυάζεται και με ατομική συμβουλευτική που οδηγεί σε αξιόπιστα συμπεράσματα.

Από τη στιγμή που θα εντοπίσω το πανεπιστήμιο και το Master που επιθυμώ να κάνω εκεί, πώς πρέπει να συνεχίσω;

 Μετά την επιλογή του μεταπτυχιακού προγράμματος που επιθυμείς να παρακολουθήσεις και στηριζόμενοι στη βάση δεδομένων μας, συζητάμε μαζί σου τις προϋποθέσεις εισαγωγής σου σε αυτό, καθώς επίσης και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την αίτησή σου.

Πώς προετοιμάζω την αίτησή μου;

Μαζί μας! Δε χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό, καθώς οι σύμβουλοί μας έχουν πείρα, προσωπική εμπειρία, αλλά και την εξειδίκευση του πανεπιστημίου  Sheffield στον τομέα της αίτησης, των επιπλέον εγγράφων που αυτή απαιτεί, αλλά και της προετοιμασίας για συνέντευξη. Είναι πολλά αυτά τα οποία πρέπει να προσέξει κανείς όταν κάνει μια αίτηση και αφορούν από το περιεχόμενο και τα επιχειρήματα, μέχρι τη γραμματική και τη γραμματοσειρά. Γι’ αυτό και η σωστή αίτηση απαιτεί ημέρες- αν όχι μήνα- προετοιμασίας.

Γιατί η αίτησή μου απαιτεί πολύ καιρό προετοιμασίας;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Η αίτησή σου απαιτεί πολύ καιρό προετοιμασίας, γιατί αυτό ακριβώς είναι το κλειδί για την επιτυχία σου! Για να γίνεις αποδεκτός από το πανεπιστήμιο της επιλογής σου, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να σιγουρευτούν πως έχεις την ικανότητα και τις γνώσεις, πως μπορείς να εκφραστείς κατάλληλα, πως ξέρεις ακριβώς

α) τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις,

β) γιατί θέλεις να το κάνεις,

γ) γιατί θέλεις να το κάνεις στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο,

δ) τι είναι αυτό που σε καθιστά ικανό να το κάνεις.

Όλα αυτά πρέπει να αποτυπωθούν στην αίτησή σου και στα επιπλέον έγγραφα που αυτή απαιτεί. Θα πρέπει προηγουμένως να έχεις εξερευνήσει καλά τόσο το πανεπιστήμιο και το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όσο και τον ίδιο τον εαυτό σου σε πολλαπλά επίπεδα: προσωπικότητας και hard και soft skills.

Γι’ αυτό και μια από τις καινοτομίες μας είναι ο συνδυασμός της προετοιμασίας της αίτησής σου, του βιογραφικού σου, του cover letter, του personal statement σου και της συνέντευξής σου με coaching!

Coaching παράλληλα με την προετοιμασία της αίτησης: CV, Cover Letter, Personal Statement, Συνέντευξη. Μαγικός συνδυασμός;

Αναμφισβήτητα ναι! Όπως αναλύσαμε και πιο πάνω, η αίτησή σου και τα επιπλέον έγγραφα από τα οποία συνοδεύεται θα πρέπει να πληροί πολλές προϋποθέσεις και θα πρέπει να έχει κάτι ξεχωριστό, που θα σε κάνει κι εσένα να ξεχωρίσεις! Αυτό απαιτεί μεγάλη προετοιμασία και ενδοσκόπηση και του ίδιου σου του εαυτού. Μην ξεχνάς ότι οι admission recruiters βλέπουν καθημερινά πολλές αιτήσεις και πρέπει σε σύντομο χρόνο να επιλέξουν. Γι’ αυτό μπορεί να απορρίψουν κάτι εύκολα.

Έτσι, θα πρέπει να προσέξεις:

α) να μην έχεις το παραμικρό λάθος,

β) να εντυπωσιάσεις και να ξεχωρίσεις εξ αρχής.

Κάτι τέτοιο είναι εύκολο στα λόγια, όχι τόσο εύκολο όμως στην πράξη. Δεν είναι ακατόρθωτο, απλώς θέλει κι αυτό την προετοιμασία του. Μαζί θα φροντίσουμε για όλα αυτά, ώστε να είσαι καθόλα έτοιμος.

Πώς θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τη συνέντευξη;

Η συνέντευξη είναι ενδεχομένως κάτι που σου προκαλεί άγχος, διότι απαιτεί την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Μην ανησυχείς όμως! Όπως προαναφέραμε, οι ειδικοί του κέντρου μας έχουν πείρα, προσωπική εμπειρία, καθώς επίσης και την εξειδίκευση Sheffield. Σε συνδυασμό με το coaching και την εξάσκησή σου με προσομοιώσεις συνεντεύξεων, θα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τα πάντα στη συνέντευξή σου. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι να πιστεύεις πως αξίζεις την εισαγωγή σου στο εκάστοτε πρόγραμμα. Εάν έχεις τις γνώσεις και το πιστεύεις, τότε αυτό θα εξωτερικευτεί!

Τι θα κάνω με τα Αγγλικά μου;

Πολύ σημαντική είναι η πιστοποίηση των γνώσεών σου στην Αγγλική, ανάλογα με όσα ζητάει το ίδρυμα από το οποίο επιθυμείς να γίνεις αποδεκτός. Σε καθοδηγούμε ΔΩΡΕΑΝ κατάλληλα, ώστε να αντιληφθείς ποιος είναι ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία σου, ανάλογα με την ημερομηνία εξέτασης για την απόκτηση της πιστοποίησης που ζητά το πανεπιστήμιο στο οποίο επιθυμείς να μεταβείς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιλέγεις το κατάλληλο κέντρο προετοιμασίας.

Τι είναι ο τρίμηνος κύκλος επιτυχίας του Citycampus;

Κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι! Όπως θα δεις και στα Success Stories μας, η εμπειρία φοιτητών στα σεμινάριά μας και η πρακτική τους εμπειρία σε κάποιον τομέα του οργανισμού (Αρθρογραφία, Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις, Marketing, Project Management, Event Management, Graphics Designing, Research & Development, Human Resources, Web Development, Video Editing) έχουν αποτελέσει πολλές φορές τον λόγο για τον οποίο οι φοιτητές αυτοί έγιναν αποδεκτοί σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή βρήκαν μια σημαντική θέση εργασίας, ακόμα και αν δεν είχαν άλλη σχετική εμπειρία.

Ανάλογα με τον κλάδο, λοιπόν, ο οποίος σε ενδιαφέρει, παρακολουθείς 3μηνα εξ αποστάσεως σεμινάρια που αναλαμβάνουν οι καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί μας. Σου προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα σεμιναρίων. Εάν, λοιπόν, σε ενδιαφέρει κάποιος από τους παραπάνω κλάδους, μετά το τέλος του πρώτου μήνα παρακολούθησης του σεμιναρίου, σου προσφέρουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις δίμηνη πρακτική στον τομέα αυτό στο Citycampus! Αυξάνοντας, έτσι, τις γνώσεις και την εμπειρία σου και προσθέτοντας ένα τόσο σημαντικό προσόν στην αίτησή σου, μεγιστοποιείς τις πιθανότητες να επιλεγείς!

Τι ακριβώς είναι το καινοτόμο forum StudyBuddy;

Ένα πόνημα χρόνων, για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο φοιτητών σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Στο studybuddy.gr φοιτητές που θέλουν να βγουν για σπουδές ή πρακτική άσκηση ή εργασία στο εξωτερικό, έρχονται σε επαφή με φοιτητές που έχουν ήδη τη σχετική εμπειρία. Συγκεκριμένα για την Ολλανδία, υπάρχουν πολλοί φοιτητές studybuddies για εσένα. Έτσι, εσύ, εγγράφεσαι ΔΩΡΕΑΝ στο forum, βρίσκεις στα topics την πόλη που σε αφορά και κάνεις την απορία σου. Εμείς σε συνδέουμε με τον studybuddy σου, ο οποίος θα φροντίσει να σου επιλύσει κάθε σου απορία. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ και κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στην Ολλανδία.

Υπάρχουν απορίες που θα σου προκύψουν και δε θα μπορείς να τις βρεις σε κάποιο άρθρο ή σε κάποιον οδηγό, όσο αναλυτικός και αν είναι. Για παράδειγμα, εάν χαλάσει το λάπτοπ σου, πού θα σου το επισκευάσουν οικονομικά; Εμείς θα είμαστε εδώ για εσένα για να σε συνδέσουμε με τους studybuddies σου ανά πάσα στιγμή! Άρα, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, με αυτή την άμεση επαφή που θα διατηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του υπέροχου ταξιδιού σου!

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να σας ακολουθώ στα social media;

Γιατί θα είσαι 24/7 σε επαφή με την Ολλανδία! Εμείς φυσικά θα είμαστε σε επαφή μαζί σου, εφόσον θα έχουμε αναλάβει την προετοιμασία σου, αλλά στο site μας δε θα ανεβαίνουν τόσο συχνά νέες πληροφορίες. Εάν, όμως, μας ακολουθείς στα social media, οι… ανταποκριτές μας στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας θα σε πληροφορούν συχνά με μικρά βίντεο για όσα συμβαίνουν εκεί! Θα χάσεις αυτά τα uni…vlogs?

Εάν με δεχτούν στο πανεπιστήμιό της επιλογής μου, τι άλλο πρέπει να κάνω;

Θα χαρείς πολύ για όσα κατάφερες! Και θα χαρούμε κι εμείς μαζί σου άλλο τόσο! Όμως, προσοχή! Πρέπει να φροντίσεις για την ασφάλειά σου. Θα σε βοηθήσουμε ΔΩΡΕΑΝ να απευθυνθείς στον κατάλληλο φορέα, ώστε να αποκτήσεις ασφάλεια υγείας και να είσαι εξασφαλισμένος στην Ολλανδία.

Επιπλέον, πρέπει να ξεκινήσεις την αναζήτηση στέγης στην Ολλανδία. Εμείς σου προσφέρουμε τη λίστα ιστοσελίδων στις οποίες μπορείς να κάνεις αναζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, μπορείς να έρθεις άμεσα και ΔΩΡΕΑΝ σε επαφή με τους studybuddies στην Ολλανδία, μέσω του καινοτόμου forum μας. Φυσικά, θα πρέπει να κλείσεις τα εισιτήριά σου! Μην ξεχάσεις! Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Υποτροφία δικαιούμαι;

Σου προσφέρουμε σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή τον Οδηγό Υποτροφιών μας και σε καθοδηγούμε, ώστε να διεκδικήσεις την υποτροφία που επιθυμείς. Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να ξεκινήσεις να χαράσσεις αυτόν τον πολλά υποσχόμενο κύκλο της ζωής σου έχοντας ένα μηνιαίο εισόδημα εξασφαλισμένο, έτσι δεν είναι;

Εάν δε με ενδιαφέρουν οι σπουδές στην Ολλανδία, αλλά θέλω να βελτιώσω το βιογραφικό μου συμμετέχοντας στα σεμινάριά σας ή στη συμβουλευτική βιογραφικού- καριέρας μπορώ;

Φυσικά! Σε περιμένουμε με χαρά, να συζητήσουμε ειδικά πακέτα για εσένα!

Ποια είναι τα σεμινάρια που προσφέρετε;

Δες σε αυτή τη σελίδα, τα σεμινάρια που προσφέρονται αυτή τη στιγμή!

Μπορώ να πληροφορηθώ αναλυτικά για τις τιμές των υπηρεσιών σας;

Ναι, φυσικά! Μπορείς να μας μας στείλεις mail στο abroad@citycampus.gr ή να συμπληρώσεις την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας, προκειμένου να ενημερωθείς αναλυτικά για τις τιμές μας! Αρκεί να ξέρεις πως είναι οι χαμηλότερες της αγοράς και πως κάποιες από τις υπηρεσίες μας είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Πού μπορώ να σας βρω για να σας γνωρίσω καλύτερα;

Τα γραφεία μας βρίσκονται στους Αμπελόκηπους. Stay tuned για όλα τα events που διοργανώνουμε και όλα τα events και τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουμε, όπου μπορείς να έρθεις και να μας γνωρίσεις. Θα χαρούμε πολύ να σε δούμε! Ακολούθησέ μας στα social media, όχι μόνο για τα univlogs που είπαμε, αλλά και για να μαθαίνεις πρώτος όλες μας τις δράσεις και να μπορείς να μας βρεις. Συγκεκριμένα, για την Ολλανδία θα διοργανώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποια events ΔΩΡΕΑΝ, όπου μπορείς να έρθεις και να μας γνωρίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για εκδήλωση επιθυμίας συμμετοχής στο πρόγραμμά μας, στείλε μας ένα mail στο abroad@citycampus.gr

Σε περιμένουμε, λοιπόν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροStudy Abroad: Our prizes
Επόμενο άρθροStudy Abroad: Our Team