Ποια χαρακτηριστικά έχει ο καλός SEO Copywriter;

του Μάριου Αναστασίου

Το ξέρουμε πως ο τίτλος του παρόντος κείμενου, περιλαμβάνει δύο λέξεις που ενδεχομένως να είναι άγνωστες σε πολλούς. Τη λέξη SEO και τη λέξη Copywriter. Θα τις εξηγήσουμε  παραστατικά και-ελπίζουμε- κατανοητά. Για αυτό, ας ξεκινήσουμε με μία υπόθεση.

Θέλεις να αγοράσεις κάποιο κινητό και  γκουγκλάρεις για να δεις  τι «κυκλοφορεί» στην αγορά. H Google σου βγάζει πρώτο πρώτο αριστερά, το site της τάδε γνωστής εταιρείας-πωλήτριας κινητών τηλεφώνων. Βλέπεις πως πάνω από τον τίτλο του εν λόγω site, δεν υπάρχει η ένδειξη “Ad”. Τι σημαίνει αυτό; Πως η τάδε εταιρεία έχει κάνει καλό SEO.

Για να κάνει καλό SEO όμως, χρειάζεται τη βοήθεια ικανών επαγγελματιών. Μεταξύ αυτών, ενός καλού SEO Copywriter. O εν λόγω επαγγελματίας  βέβαια, μπορεί να εκτελεί και άλλα καθήκοντα. Όπως, για παράδειγμα, τη συγγραφή posts για τα Social Media. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μεριμνά για τη σύνταξη κειμένων που είναι ευανάγνωστα, ενημερωτικά  και ελκυστικά για το διαδικτυακό κοινό.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού SEO;

Ο καλός SEO Copywriter επομένως είναι και καλός χειριστής του γραπτού λόγου. Είναι άριστος γνώστης της ορθογραφίας των λέξεων αλλά και των κανόνων συντακτικού/γραμματικής των γλωσσών στις οποίες γράφει. Καλά κατάλαβες, είναι και πολύγλωσσος. Δε χειρίζεται καλά μόνο τη δική του μητρική γλώσσα αλλά και κάποιες ξένες.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως γράφει  με τρόπο τέτοιο, ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον του διαδικτυακού κοινού. Καθόλου εύκολο  αφού το διαδίκτυο έχει γεμίσει πλέον, με κείμενα παντός περιεχομένου και πάσης θεματολογίας. Αυτό σημαίνει πως  ο καλός SEO Copywriter καταφέρνει να ξεχωρίσει με κάποιο τρόπο. Γράφει διαφορετικά και έχει το δικό του, μοναδικό στυλ.

Αυτό διότι είναι αρκετά δημιουργικός και ευφάνταστος. Γράφει κείμενα δομημένα έτσι ώστε να καθίστανται ευανάγνωστα και ελκυστικά. Χρησιμοποιεί τίτλους ή λέξεις-κλειδιά μέσα στα κείμενά του που συμβαδίζουν με τις αναζητήσεις του διαδικτυακού κοινού. Διαλέγει το ύφος με το οποίο θα απευθυνθεί ταυτοχρόνως στη λογική αλλά και στο συναίσθημα  των αναγνωστών του.

Οι αναγνώστες του, όμως, δεν αποτελούν ένα ενιαίο και ομοιογενές κοινό. Ο καθένας από αυτούς έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, τις δικές του γνώσεις και ερμηνεύει τα πάντα με το δικό του τρόπο. Κανείς δε μπορεί να αγνοηθεί. Ωστόσο, ο καλός SEO Copywriter γράφει κείμενα διαφορετικής μορφής και θεματολογίας για διαφορετικούς αναγνώστες. Είναι ευπροσάρμοστος, δηλαδή.

Για να το πετύχει αυτό, αξιοποιεί τα εργαλεία του Ψηφιακού Μάρκετινγκ. Προηγουμένως όμως, είναι σε θέση να προτείνει αλλαγές ή βελτιώσεις των υπαρχόντων SEO στρατηγικών. Βάση  της εξέτασης των αριθμητικών δεδομένων και των γραφημάτων, καταρχήν. Αλλά και βάση των γνώσεων Μάρκετινγκ που διαθέτει, τις οποίες και φροντίζει να εμπλουτίζει συνεχώς.

Με δεδομένα όσα γράφουμε πιο πάνω, ο καλός SEO Copywriter είναι ένας αρκετά μελετηρός άνθρωπος. Εξάλλου, η σύνταξη ενός κείμενου υψηλής αξιοπιστίας, απαιτεί από μόνη της το διάβασμα ως προεργασία. Είναι επιπροσθέτως υπομονετικός, επικοινωνιακός και διαχειρίζεται άριστα το χρόνο του. Γιατί πρέπει να γράφει πολύ, για πολλούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εν τέλει, ο καλός SEO Copywriter, είναι ένας επαγγελματίας που κατέχει πολλές γνώσεις και ικανότητες. Για να του μοιάσεις και εσύ, χρειάζεται να μελετήσεις και να δουλέψεις πολύ!!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!