scholarship

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright για Έλληνες Πολίτες

της Χριστίνας Τσίπη

Το ίδρυμα Fulbright είναι το κορυφαίο ίδρυμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1946 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, προκειμένου να σπουδάσουν και να εξελιχθούν σε διαλέξεις ή έρευνες στην Αμερική.

Πληροφορίες για τις υποτροφίες Fulbright

FulbrightΓια συνεχόμενη χρονιά, το ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Το πρόγραμμα υποτροφιών είναι ποικίλο, συμπεριλαμβάνοντας σπουδές, επιμορφωτικά προγράμματα και έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Κεντρικοί αποδέκτες των υποτροφιών του ιδρύματος είναι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης. Ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα, ως κριτήρια επιλογής για τους επιλαχόντες τυχερούς ορίζονται οι παρακάτω προϋποθέσεις. Έγκαιρη εγγραφή αίτησης και δικαιολογητικών εγγράφων, τηρούμενη των χρονικών προθεσμιών. Η εγγραφή ακολουθείται από μία σειρά συνεντεύξεων και γνωριμίας των υποψηφίων με την εκάστοτε επιτροπή με σκοπό την βαθμολόγησή τους.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Υποτροφιών

Οι αιτήσεις για τους αποφοίτους ελληνικών ΑΕΙ πανεπιστημιακού τομέα ανοίγουν από Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021. Ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2021, τα μεσάνυχτα. Το πρόγραμμα στηρίζει οικονομικά τους φοιτητές κατά την διάρκεια του πρώτου έτους.

Πρόγραμμα για Υποψήφιους Διδάκτορες

Οι αιτήσεις απευθύνονται σε υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε κάποιο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της έρευνας. Με τις εγγραφές να ξεκινούν από Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 έως Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 και καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόγραμμα για Καλλιτέχνες

Fulbright για καλλιτέχνεςΑπευθύνεται σε ανθρώπους των καλών τεχνών. Αλλά, και σε καλλιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά στην Αμερική. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η ανάδειξη της διαπολιτισμικής κουλτούρας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον χώρο φιλοξενίας και το εκπαιδευτικό οργανισμό με τον οποίο θα επιλέξουν να συνεργαστούν. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι ο πάροχος του πολιτιστικού ιδρύματος θα πρέπει να δικαιολογήσει την απόκτηση βίζας J/1.

Οι εγγραφές ξεκινούν από Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ολοκληρώνονται οι υποβολές την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και συγγραφέων του Santa Fe Art Institute

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε δημιουργικούς επαγγελματίες του χώρου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ίδρυμα του Santa Fe Art Institute. Τα κριτήρια των υποψηφίων είναι ο βαθμός αριστείας, τα ενδιαφέροντά τους, η δράση τους στα κοινά και η δημιουργική τους επιθυμία και διάθεση.

Οι αιτήσεις ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 και τελειώνουν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης η Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Πρόγραμμα: Διακεκριμένα Βραβεία Διδασκαλίας του ιδρύματος Fulbright για εκπαιδευτικούς (DAI)

Το παρόν πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καθώς επίσης και σε υπεύθυνους και στελέχη διοικητικού προσωπικού, που σχετίζονται με μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από 4 έως 5 μήνες. Θα δώσει την ευκαιρία σε 54 εκπαιδευτικούς από διαφορετικά κράτη να γνωρίσουν το αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης από κοντά. Έχει ως τελικό στόχο την βελτίωση και ανάπτυξη των ικανοτήτων μέσω της συμμετοχής τους σε επιμέρους προγράμματα και project. Δίνει έμφαση στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!