Πανεπιστήμιο Swansea: Υποτροφίες για διδακτορικό

της Ιωάννας Γιαννοπούλου

To EPSRC Centre for Doctoral Training in Enhancing Human Interactions and Collaborations with Data and Intelligence Driven Systems στο Πανεπιστήμιο Swansea παρέχει υποτροφίες για έρευνα σε διάφορους τομείς. Η υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Swansea, που παρέχεται σε εκάστοτε φοιτητή, αντιστοιχεί στο κόστος των διδάκτρων και ένα ετήσιο επίδομα (£15.285 για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021), ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 26 Μαρτίου 2021.

Γιατί να συμμετέχετε

Το ερευνητικό κέντρο παρέχει γνώσεις αναγνωρισμένες παγκοσμίως και λειτουργεί για να προσελκύσει διάφορες ομάδες ερευνητών, ενδιαφερόμενων και μελών της κοινότητας για να συν-δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το Κέντρο θα συμβάλει στην πραγματοποίηση των φιλοδοξιών τους, στηρίζοντάς τους.

Το EPSRC Centre θέτει τους ανθρώπους στο επίκεντρο της έρευνας και της καινοτομίας για έξυπνες τεχνολογίες βάσει δεδομένων. Μια ανάγκη που εκτιμάται από τους εξωτερικούς συνεργάτες του Κέντρου, συμπεριλαμβανομένων των Admiral Group, Tata Steel, Ford, Fujitsu, McAfee, Google, NHS και Facebook.

Θα υπάρξουν πολλές -συχνά απαραίτητες- πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση των ερευνητών όσον αφορά τη βασική ανάλυση δεδομένων, τους αλγόριθμους και τις διεργασίες τεχνητής νοημοσύνης. Ταυτόχρονα, το Κέντρο θα προωθήσει τις ανακαλύψεις σε βασικές πτυχές της υπολογιστικής επιστήμης που μπορούν να βελτιώσουν την ανθρώπινη εμπειρία και την εμπλοκή της με την τεχνητή νοημοσύνη. Σκοπός είναι η επιστημονική έρευνα να οδηγείται προς τις απαιτήσεις τους αλλά και να κατευθύνεται από αυτές.

Προϋποθέσεις – Δικαιολογητικά

Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι οι ενδιαφερόμενοι να πληρούν κάποια ειδικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, καλούνται να:

  • κατέχουν τουλάχιστον πτυχίο ανώτερης δεύτερης τάξης (upper second class – 2:1) (ή ισοδύναμο) στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Μηχανικών ή Μαθηματικών. Επιπλέον, ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση όσοι επιδιώκουν να ασχοληθούν με τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, τις Κοινωνικές Επιστήμες, το Δίκαιο, τη Διοίκηση κ.λπ., μιας και η έρευνα αποσκοπεί σε μια ποικιλομορφία προοπτικών υψηλού επιπέδου.
  • έχουν δεξιότητες σε σχέση με τους υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας γραφής λογισμικού ή να έχουν ενθουσιασμό, προκειμένου να μάθουν το σχετικό αντικείμενο.
  • Για όσους ομιλητές η αγγλική δεν αποτελεί μητρική γλώσσα, απαιτείται μέσος όρος βαθμολογίας IELTS 6,5 με τουλάχιστον 6,0 σε οποιοδήποτε στοιχείο. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις συμμετοχής στην Αγγλική Γλώσσα του Πανεπιστημίου, επισκεφθείτε αυτή τη διεύθυνση.
  • Οι διεθνείς φοιτητές και οι φοιτητές της ΕΕ είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση, αλλά θα πρέπει να σημειώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν τη διαφορά μεταξύ της αμοιβής UKRI στο σπίτι (UK) και της θεσμικής αμοιβής φοιτητών.

Υποβολή αιτήσεων

Για να υποβάλετε αίτηση, στέλνε τα ακόλουθα έγγραφα (σε μορφή PDF) στο EPSRC-CDT-Enhance-Apply@swansea.ac.uk:

  • Βιογραφικό
  • Πιστοποιητικά πτυχίων και μεταγραφών (σε περίπτωση που κάποιος είναι ακόμα στο προπτυχιακό επίπεδο, μπορεί να δώσει ένα αντίγραφο των βαθμολογιών που είναι γνωστές μέχρι σήμερα)
  • Μια δήλωση (έως 2 σελίδων Α4) που εξηγεί γιατί θέλετε να εγγραφείτε στο Κέντρο  και πώς θα θέλατε να συνεισφέρετε στην κοινότητα. Θα πρέπει να περιγράψετε τα είδη των προκλήσεων τεχνητής νοημοσύνης και μεγάλων δεδομένων για τα οποία ενδιαφέρεστε και τα γενικότερα πλαίσια που σας ενδιαφέρουν διερευνητικά. Δε χρειάζεται να εκπονήσετε ένα λεπτομερές ερευνητικό σχέδιο αυτή τη στιγμή, καθώς αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.
  • College of Science PGR Scholarship Application
  • Equality, Diversity and Inclusion Monitoring Form
  • Ακαδημαϊκές αναφορές – όλες οι αιτήσεις υποτροφιών απαιτούν την υποβολή δύο συστατικών επιστολών. Βεβαιωθείτε ότι όσοι επιλέξατε για τις υποστηρικτικές αναφορές σας, γνωρίζουν την προθεσμία χρηματοδότησης, καθώς οι αναφορές τους αποτελούν ζωτικό μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης. Συμπεριλάβετε αυτά μαζί με την αίτηση υποτροφίας σας ή ζητήστε από εκείνους να τα στείλουν απευθείας στο EPSRC-CDT-Enhance-Apply@swansea.ac.uk .

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 21 και 22 Απριλίου 2021.

Για μια ανεπίσημη συζήτηση σχετικά με την αίτησή σας, επικοινωνήστε με τον Διευθυντή του Κέντρου, τον καθηγητή Matt Jones (Director-Enhance-CDT@swansea.ac.uk) ή το CDT Project Manager, Dr Sherryl Bellfield (s.l.bellfield@swansea.ac.uk).

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!