Τι είναι η μικρό - επιχειρηματικότητα;

10 online μαθήματα επιχειρηματικότητας

Της Ασπασίας Γκότση

Στις μέρες μας το Διαδίκτυο αποτελεί κυρίαρχη πηγή πληροφόρησης. Ανοίγουμε την μηχανή αναζήτησης, πληκτρολογούμε τις λέξεις-κλειδιά και έχουμε άμεση πρόσβαση σε ό, τι θέλουμε να μάθουμε. Το Διαδίκτυο, όμως, έχει και μια άλλη μαγική ιδιότητα όταν εισέρχεται στο χώρο τις εκπαίδευσης, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να εκπαιδευτούν μέσα από διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία πολλές φορές είναι δωρεάν. Ένα είδος τέτοιων μαθημάτων είναι εκείνα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τους κλάδους αυτής. Έτσι όλοι μπορούν να έχουν βασικές γνώσεις Management, Marketing ή ακόμα κι να πάρουν πτυχίο μέσω e-learning.

Πάμε, όμως, να δούμε 10 από αυτά που μπορούν να βοηθήσουν στα επιχειρηματικά σχέδια όλων μας:

Grow Greek Tourism Online

Μέσα από αυτή τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Google μπορεί ο καθένας να αναπτύξει τις ψηφιακές ικανότητές του, να βελτιώσει ή να δημιουργήσει σελίδα για την τουριστική επιχείρησή του, εντελώς δωρεάν.

Σχετικό link: https://greektourism.withgoogle.com/

How to build a start up

Η δημιουργία μιας νεοφυούς επιχείρησης αποτελεί το πιο φλέγον ζήτημα στο χώρο της επιχειρηματικότητας και αυτή η δωρεάν σειρά διαδικτυακών εργαλείων πάνω σε πρακτικά ζητήματα, φτιαγμένη από τον Steve Blank, μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να «χτίσει» μια start-up.

Σχετικό link: https://www.udacity.com/course/how-to-build-a-startup–ep245

Business courses

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα sites  διαδικτυακών μαθημάτων στον κόσμο με πάνω από 370 μαθήματα πλήρους φοίτησης από κορυφαία πανεπιστήμια, το εύρος των οποίων ξεκινά από την επιχειρηματικότητα και καταλήγει στον προγραμματισμό, που είναι εξίσου απαραίτητος στο επιχειρείν του σήμερα.

Σχετικό link:  https://www.coursera.org/

Social Media Marketing

Μέσω της πλατφόρμας udemy μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή μαθήματα επιχειρηματικότητας. Μια ομάδα αυτών, που είναι πολύ χρήσιμα, σχετίζεται με το Marketing της επιχείρησής σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικό link:
https://www.udemy.com/courses/search/?q=social%20media%20marketing&src=sac&kw=social%20med&lang=en

Risk Management

Κάθε επιχειρηματική δράση ενέχει ρίσκα που είναι απαραίτητο για τον επιχειρηματία να προβλέπει, ώστε να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος. Αυτά τα μαθήματα βοηθούν ώστε να τεθούν αυτά τα ρίσκα υπό έλεγχο.

Σχετικό link: https://www.edx.org/course/subject/business-management/risk-management

Costumer Servicing Training

Στο κέντρο όλων των επιχειρηματικών δράσεων βρίσκονται οι πελάτες. Επομένως, χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πώς να τους εξυπηρετεί καλύτερα. Το συγκεκριμένο training είναι δωρεάν και έχει ακριβώς αυτό το στόχο.

Σχετικό link: https://alison.com/courses/Customer-Support-Training

Fundamentals of Human Resources

Οι άνθρωποι που δουλεύουν στις επιχειρήσεις αποτελούν την κινητήρια δύναμη της επιχειρηματικότητας, οπότε το να γνωρίζει κανείς το ρόλο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού καθίσταται επιτακτικό.

Σχετικό link: https://alison.com/courses/Introduction-to-Human-Resources

Project Management

Το να μπορεί κανείς να φτιάχνει ένα έργο από το μηδέν, καθώς και να μπορεί να ελέγχει την ομαλή εκτέλεση των έργων των άλλων, είναι απαραίτητο στο σύγχρονο κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Σχετικό link:
https://www.edx.org/course/introduction-project-management-adelaidex-project101x-0

Creating Business Plans

Προτού μια επιχείρηση γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να δημιουργηθεί το πλάνο της. Αυτό το διαδικτυακό μάθημα προσφέρει γνώσεις πάνω σε αυτό που ονομάζεται Business Plan, το οποίο στοχεύει σε κάθε πλευρά της επιχειρηματικής ιδέας.

Σχετικό link: https://www.schoox.com/3885/creating-fundable-business-plans/about

Ethics for managers

Τέλος, μια από τις σημαντικότερες πτυχές ενός επιχειρηματία είναι η ηθική του και οι αξίες που ορίζει για την επιχείρησή του. Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα τέτοιο online μάθημα από τη δεκάδα μας.

Σχετικό link: https://www.canvas.net/browse/santaclarau/courses/ethics-for-managers

Η γνώση είναι δύναμη και στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την αποκτήσετε. Ψάξτε την και αξιοποιήστε την, ώστε να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας δράση.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!