100 υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές στο πλαίσιο του προγράμματος Ministry for Tomorrow

της Ελίζας Σακκά

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 100 υποτροφίες του προγράμματος Ministry for Tomorrow του Greek Economic Forum. Μέσω του προγράμματος αυτού θα υποστηριχθούν νέοι Έλληνες, οι οποίοι συμμετέχοντας σε executive leadership προγράμματα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να χαράξουν νέους δρόμους, ώστε να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα και να ακολουθήσουν την επαγγελματική πορεία που επιθυμούν.

Το Greek Economic Forum, στα πλαίσια του Leadership Program Ministy for Tomorrow καλεί όλους τους νέους, ηλικίας 18-32 ετών, να πάρουν ενεργό θέση, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των ακόλουθων τομέων: 1)Αειφόρος τουρισμός, 2)Πρωτογενής τομέας και Γεωργία ακριβείας, 3)Νέες τεχνολογίες, 4)Καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5)Δημόσια υγεία, 6)Ηγεσία, 7)Ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 18 έως 32 ετών, απόφοιτοι ή φοιτητές πανεπιστημίου (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί), καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές σε γνωστικά αντικείμενα με συνάφεια προς τους τομείς που περιγράφονται παραπάνω και με πλήρη λειτουργική γνώση και χρήση της Αγγλικής γλώσσας.

Υποβολή αιτήσεων

Για την διαδικασία υποβολής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά: 1)Ένα σύντομο και συνεκτικό βιογραφικό τους, 2) φωτογραφία 4Χ5 εκ, καθώς και 3) ένα κείμενο έως 500 λέξεις, που να περιγράφει την πρόταση τους για έναν από τους τομείς δράσης που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και τον τρόπο προσέγγισης/υλοποίησης αυτής.

Αξιολόγηση υποψηφίων

Οι 100 υποψήφιοι που θα επιλεγούν, σύμφωνα με την επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, θα ανακοινωθούν μετά από τριάντα ημέρες και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα executive programs που θα τους προτείνουμε, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο της πρότασής τους. Η υποτροφία περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα έξοδα συμμετοχής των υποψηφίων.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι η 12η Απριλίου 2018. Για την υποβολή αιτήσεων απαραίτητη είναι η αποστολή του φακέλου σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: scholarships@greekeconomicforum.org

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!