Microsoft: Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Microsoft

Της Μαριρένας Σαλακούμα*

Η εταιρία Microsoft Hellas για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίνει τη δυνατότητα σε τελειόφοιτους φοιτητές (έως 12 μήνες από την ημερομηνία αποφοίτησης) καθώς και σε κατόχους μεταπτυχιακού των συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών (Τμήμα Διοίκησης, Πληροφορικής, και  Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Microsoft Hellas ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 500. Φέτος, το πρόγραμμα του Internship της Microsoft έπειτα από  αυτή την μεγάλη επιτυχία ξεκινά και πάλι! Η διαδικασία για να μπεις είναι απλή αλλά χρειάζεται λίγο από τον χρόνο σου καθώς πρέπει να περάσεις από 3 στάδια interview (συνέντευξης).

Αρχικά, ένα online test, το οποίο έχει ερωτήσεις που αφορούν την προσωπικότητα και νοοτροπία του συμμετέχοντα, στην συνέχεια διαδικτυακή συνέντευξη  μέσω Skype με κάποιον Recruiting Manager και τέλος όσοι περάσουν τις παραπάνω διαδικασίες και μπουν στη 10άδα, έχουν το τελικό interview, που είναι με φυσική παρουσία στα γραφεία της Microsoft Hellas, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να αποδείξουν την αξία τους μπροστά στους εν δυνάμει μελλοντικούς τους managers.

Ας δούμε τώρα τι μας είπε ένας από τους περσινούς intern της Microsoft Hellas, Μάνος Χατζηιωάννου, τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά και μέλος πλέον της εταιρίας Microsoft.

-Πες μας λίγα λόγια για την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα.

Έπειτα από όλη την διαδικασία των συνεντεύξεων στο πρόγραμμα έγιναν δεκτά 6 άτομα, μέσα στα οποία ήμουν και εγώ. Ήταν ειλικρινά μια υπέροχη διαδρομή! Οι άνθρωποί εκεί είναι εξαιρετικοί, προσπαθούν διαρκώς για την εξέλιξή σου και σου δίνουν πολλές ευκαιρίες να αποδείξεις τι πραγματικά αξίζεις. Οι περισσότεροι από τα άτομα που μπήκαμε τον Σεπτέμβρη, ανανεώσαμε  και είμαστε ακόμα μέσα.

-Ποία είναι η συμβουλή που δίνεις στους νέους interns;

Ποτέ να μη φοβηθούν να ρωτήσουν το οτιδήποτε. Να γνωρίζουν διαρκώς κόσμο, να δεθούν μεταξύ τους και να ζήσουν το όνειρό τους. Να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους χωρίς άγχος. Έτσι και αλλιώς, για να μπήκαν στην εταιρία το αξίζουν σίγουρα! Οπότε relax & enjoy!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες ή να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους ακόλουθους συνδέσμους.

Για πρακτική άσκηση σε θέσεις πωλήσεων:

http://aka.ms/salesinterngreece

Για πρακτική άσκηση σε θέσεις μάρκετινγκ:

http://aka.ms/marketinginterngreece

Για πρακτική άσκηση σε τεχνικές θέσεις:

http://aka.ms/technicalinterngreece

Για πρακτική άσκηση σε θέσεις business operations:

http://aka.ms/businessopsinterngreece

Η υποβολή των βιογραφικών θα ολοκληρωθεί την 10η Ιουνίου 2016.

* Η Μαριρένα Σαλακούμα παρακολυθεί το σεμινάριο δημοσιογραφίας του Citycampus

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!