Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF 2018

της Αθηνάς Πολατσίδου 

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace στη Θεσσαλονίκη (12:00-18:00), καθώς και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα (14:00-19:00), θα λάβει χώρα η 2η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF.

Μαθητές και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά (Bachelor, Master, PhD και MBA) προγράμματα σπουδών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο του εξωτερικού, όσο και της Ελλάδας, από τους ίδιους τους εκπροσώπους τους. Συμμετέχουν πάνω από 30 εκπαιδευτικά ιδρύματα, από 10+ χώρες του εξωτερικού, που θα παρέχουν στο σπουδαστή υπηρεσίες όπως δωρεάν συμβουλευτική, συμπλήρωση αίτησης, ενημέρωση για υποτροφίες, διαμονή αλλά και τις οικονομικές συνθήκες της εκάστοτε χώρας.  Ανάμεσα στα ιδρύματα θα βρίσκονται και 3 από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το University College of London (UCL), που βρίσκεται στην 7η θέση των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, το Aarhus University,  το 3ο καλύτερο στη Δανία και το University of Groningen, το 5ο καλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ολλανδία.

Η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF, είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση, διότι οι παρευρισκόμενοι  πέρα από την άμεση επαφή με τους αντιπροσώπους, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις μέσω εικονικής πραγματικότητας. Επιπλέον, τους παρέχονται ειδικές προσφορές και εκπτώσεις από τα ιδρύματα και μπαίνουν στην κλήρωση για ένα δωρεάν ταξίδι σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο τους έγινε ενημέρωση. Σχετικά με τις υποτροφίες, στην IUF θέλουν να αποδείξουν ότι η ποιοτική και ουσιώδης εκπαίδευση δεν είναι απαραίτητα και δαπανηρή. Γι’ αυτό δίνονται ευκαιρίες στους σπουδαστές όχι μόνο λόγω ακαδημαϊκών επιδόσεων, αλλά και με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες. Ακόμη, στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν διάφορα σεμινάρια και workshops περιορισμένων θέσεων, από τους εκπροσώπους αλλά και την Orientum. Πρόκειται για μία εταιρεία συμβούλων σταδιοδρομίας, που είναι και χορηγός των ψυχομετρικών τεστ, τα οποία μπορεί να κάνει κάθε μαθητής ή φοιτητής προκειμένου να επιλέξει το κατάλληλο επάγγελμα για τις μελλοντικές του σπουδές.

Όποιος ενδιαφέρεται λοιπόν να γνωρίσει μέσα από ένα φιλικό και όμορφο περιβάλλον, περισσότερα σχετικά με το πανεπιστημιακό ίδρυμα στο οποίο θέλει να σπουδάσει, δεν έχει παρά να παρευρεθεί  στην εκδήλωση. Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητη η εγγραφή στο παρακάτω link : https://www.iuf.gr/el/.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!